Zelena salata je veoma zdrava i odlična namirnica ako ste na dijeti. Napuniće vam stomak, bićete siti, a ne goji.
Puna vitamina i minerala
Zelena salata sadrži oko 4% vode, a od hranljivih materija ima najviše ugljenih hidrata, oko 2,5%, belančevina sadrži 1,2% i masti oko 0,2%. Bogata je vitaminima A i C, B1, B2, B6, a od minerala ima gvožđa, kalcijuma, cinka, bakra, magnezijuma i fosfora.
Kako da se ne osuši?
Često se dešava da kupimo nekoliko glavica zelene salate, a one posle 2-3 dana u frižideru uvenu. Jedna žena je pokazala na svom TikTok profilu kako pomoću jednostavnog trika uvek ima svežu salatu, tvrdi da tako može da traje i do mesec dana.
Salatu stavite u veliku staklenu teglu i napunite vodom do vrha. Zatvorite poklopcem i stavite u frižider. Tako će ostati sveža i do mesec dana, a biće i hrskava kao da ste je tek ubrali. Vodu u tegli je potrebno menjati svakog drugog dana.
Bonus video: