Kupili ste gorak krastavac? Ne bacajte ga, možete da mu vratite lep ukus na ovaj jednostavan način

Vesna Vukadinović Vesti 29.05.2024 09:35 0

Primenite proveren trik pomoću kojeg možete da izvučete gorčinu iz krastavca.

krastavac

Shutterstock

Gorak krastavac možete samo da bacite, a ako ga stavite u salatu, sigurno će joj pokvariti ukus. Ali to vam se više neće dešavati.

Trljajte dva dela jedan o drugi

SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

img

AJMOKAC SA SPANAĆEM I PILETINOM Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, za ručak koji se pamti

img

NEODOLJIVI KOLAČ SA PISTAĆIMA Osvežavajući desert kao osmišljen za proleće, bićete oduševljeni

img

BAKLAVA ČIZKEJK Fenomenalna poslastica od koje će vam poći voda na usta, za sve prilike

Jedna žena je podelila na društvenim mrežama video u kojem je objasnila kako uspe da izvuče gorčinu iz krastavca. Ona je rekla da je za taj jednostavan način čula od svoje rođake i da uvek uspe. U svom videu je rekla: “Ako ste ikada imali krastavac koji je gorak, znate da on jednostavno nema svež i lep ukus.“ Zatim je pokazala kako se krastavcu izvlači gorčina, a njen trik je vrlo jednostavan. Prvo odsecite jedan kraj krastavca, samo vrh, pa njime trljate drugi deo krastavca sve dok vam se ne stvori pena. Ona je u videu pokazala kako se to radi.

 

 

Uklonite belu tečnost

Posle nekoliko sekundi primetićete da se oko ivice isečenog krastavca stvara bela tečnost, a to je zapravo gorčina koja izlazi iz njega. Posle toga samo sklonite tu belu tečnost i operite krastavac. Stručnjaci kažu da krastavci u sebi sadrže sastojak koji može da stvori gorak ukus na krajevima ovog povrća. Ovaj sastojak nalazi se i u tikvicama, dunjama i bundevi.

Bonus video:

 
Komentari (0)