Požutela plastika postaće prošlost: Na ovaj način lako ćete povratiti blistavu belu boju

Slobodanka Ćorić Vesti 27.05.2024 19:55 0

Ako vas nerviraju i požuteli okviri prozora, utičnice koje više nisu bele ili daljinski upravljači koji su promenili boju od stajanja, ne brinite

plastika

Shutterstock

U domu se nalazi veliki broj predmeta koji su napravljeni od plastike, a oni koji su beli često vrlo brzo poprime ružnu žućkastu nijansu. Ako vas nerviraju i požuteli okviri prozora, utičnice koje više nisu bele ili daljinski upravljači koji su promenili boju od stajanja, ne brinite.

Uz pomoć jednostavnog trika, svi ovi beli, plastični komadi nameštaja ponovo će biti čisti, sjajni i beli, piše Love To Knov.


Kako očistiti požutelu plastiku vodonik peroksidom

Vodonik peroksid bi mogao biti najlakši i najbrži način da vratite svoju belu plastiku nakon što je požutela. U zavisnosti od vaše specifične plastike i predmeta koje imate u kući, možda ćete otkriti da ovaj metod vraća onu poznatu belu boju. 

Uputstvo:

Sipajte pravi peroksid u posudu. Stavite plastiku u kontejner. Ostavite plastiku da se natopi sunčevom svetlošću dok se mrlja ne izbeli. Isperite i osušite.

Čišćenje sodom i deterdžentom

Prvo pripremite:

  • posudu koju ćete napuniti vodom
  • deterdženti
  • mekana krpa kojom ćete trljati sredstvo po plastičnoj površini
  • suvi peškiri
  • četkice za zube
  • gumene rukavice za zaštitu kože

Prva stvar koju možete pokušati da uklonite ružne mrlje je - soda bikarbona.

Jedan kraj krpe umočite u vodu, zatim u sodu bikarbonu i laganim kružnim pokretima istrljajte površinu kojoj želite da vratite stari sjaj. Posle minut, dva trljanja trebalo bi da vidite rezultate.

 

@najzena.rs "Tiršova nam je druga kuća": Marija je rodila zdravo dete, a onda je saznala strašnu dijagnozu! #najžena #fypシ #fypシ゚viral #žena ♬ original sound - Najzena.rs

 

Komentari (0)
Loading