Ovako kuvaju krompir u restoranu: Kuvar otkrio koji sastojak stavlja za savršen ukus, nikada vam to ne bi palo na pamet!

Vesti 23.05.2024 18:34 0

Na našim stolovima se često nađu jela od krompira, a uz ovaj provereni trik imaće mnogo lepši ukus.

krompir

Shutterstock

Skoro da ne možemo da zamislimo obrok bez krompira. Otkrićemo vam  kako da postignete najbolji ukus jela koje pravite od ove namirnice.

Dodajte sirće

Ako niste vešti u kuhinji, verovatno mislite da nije neka velika filozofija skuvati krompir. Možda nije, ali takođe nije ni jednostavno kao što izgleda. Važno je da krompir ne ostane živ unutra, ali i da se ne raskuva, kao i da bude ukusan. Za najukusnije jelo od krompira, kuvari primenjuju jedan trik. Oni dodaju sirće. Kada kuvate krompir, recimo, za pire, sve što treba da uradite jeste da posle 15 minuta kuvanja krompira dodate so i malo sirćeta. Krompir kuvajte oko pola sata.

Zašto sirće?

Sirće pomaže krompiru da formira tanku kožicu spolja koja omogućava da zadrži oblik, odnosno da se ne raspadne. Možete da koristite bilo koje sirće, svejedno da li je alkoholno ili jabukovo, mada jabukovo može dati drugačiji miris jelu, pa je bolje da dodate alkoholno sirće. Sa sirćetom nemojte da preterujete da jelo ne bi bilo kiselo. Dovoljno je da stavite jednu kašičicu na 5 krompira.

Može i limunov sok

Ukoliko nemate sirće ili vam se ne dopada ta ideja, možete da stavite sveže isceđen limunov sok. Sve uradite na isti način – stavite jednu kašičicu soka na 5 krompira. Sok prvo procedite kako ne bi imao pulpu.

Bonus video:

 

 

 

Komentari (0)
Loading