Sprečite da crna odeća izbledi: Žena je pokazala trik koji je isprobala i svi su oduševljeni

Vesti 20.05.2024 13:15 0

Mnogi vole crnu odeću, ali je problem što ne izgleda lepo ako izbledi. To možete da sprečite.

veš

Shutterstock

Crna odeća je sastavni dio garderobe mnogih ljudi, ali može biti prava noćna mora kada omiljeni komad počne da dobija sivu nijansu i da izgleda kao da je star.

Rešenje je u kuhinji

Jedna žena je objasnila na svom TikTok profilu da se to može sprečiti jednim sastojkom koji svi imaju u kuhinji. Ona na društvenim mrežama deli trikove za čišćenje i ličnu higijenu. Ova iskusna domaćica je snimila video i u njemu ispričala kako pere crne stvari u mašini. Njen video je dobio preko 39.000 lajkova. "Ako želite da crna odeća ostane crna, imam jednostavan savet za vas."  Zatim je rekla da postoje "dve prirodne stvari koje već imate u kuhinji" koje bi mogle biti rešenje za problem. To su sirće i so.

 

 

Šta da uradite?

Stavite četvrtinu šoljice sirćeta u bubanj s deterdžentom. To pomaže u vezivanju boje. „Alternativno, možete koristiti i so. Treba pola šoljice soli da sipate po odeći koja je u mašini. Imajte na umu da je temperatura vode ključna. Zato ih perite u hladnoj vodi i podesite mašinu na brzo pranje," objasnila je žena.

Obratite pažnju na sušenje

Žena je upozorila da se za sušenje crne odeće ne koristi mašina za sušenje i da se ta odeća ne suši napolju, jer će sunce izbledeti boju.

Komentari (0)
Loading