Medicinska sestra upozorava: Nikako ne ostavljajte veš mašinu otvorenom, može da se dogodi ova velika katastrofa

Vesti 11.05.2024 20:02 0

„Držanje mašine otvorenom može biti opasno"

Veš mašina

Shutterstock

Medicinska sestra otkrila je zašto roditelji uvek treba da drže zatvorena vrata mašine za pranje veša.

Australijska pedijatrijska medicinska sestra Sara Hansted - koja je vlasnica stranice za bezbednost dece ,,CPR Kids", objasnila je zašto ne smete da ostavljate svoju mašinu za veš otvorenom između pranja.

Objava potvrđuje da se često savetuje da vrata mašine za pranje veša ostavite otvorena kada se ne koristi da bi se „sprečilo stvaranje buđi“.

Međutim, ako ste roditelj i imate mališane kod kuće, ovo bi moglo biti opasno.

Ali zašto?

Veš mašina

Shutterstock

 

Pa, naslov objave glasi: „Nedavno smo videli kako kruže neke objave  u grupama mama o držanju mašina za pranje veša  otvorenim kako bi se sprečilo stvaranje buđi. To je uobičajen savet.

„Ali ako imate mališane kod kuće, držite ih zatvorene."

„Držanje mašine otvorenom može biti opasno."

„Bebe su često ostajale zarobljene u mašinama koje su ostali otvorene, što je rezultiralo bliskim pozivima i, nažalost, tragedijama.

Članak pod naslovom ,,Kod kuće ste i shvatate da vam beba nedostaje... šta prvo uradite?" - podstiče roditelje da razmišljaju na drugačiji način ako izgube dete zbog kuće.

Umesto da idete sa prvim instinktom mnogih ljudi koji bi bio da „proverite sva najverovatnija mesta na kojima će se naći (kao ispod kreveta)“, članak umesto toga savetuje da date prioritet proveri mesta gde postoji opasnost za dete, i gde je vreme presudno.

To uključuje mesta kao što su kupatilo, bazen, kanta i mašina za pranje veša, prenosi Tyla.

 

 

Bonus video:

 

 

Komentari (0)
Loading