Veš mašina je bučna i prošeta do sobe? Evo kako da sprečite pomeranje, jako je jednostavno

Vesti 14.12.2023 18:08 0

Kada vaša mašina za pranje veša uđe u ciklus centrifuge kako bi uklonila vodu iz veša, čujete buku i blagu vibraciju. Ovo je normalno. Međutim, kada počne snažno da se trese, to je problem koji može oštetiti mašinu.

žena pere veš

Shutterstock

Često problem koji uzrokuje ovu vibraciju zahteva jednostavno rešenje. Praćenje nekoliko saveta da sami dijagnostikujete i popravite mašinu pomoći će vam da se brzo vratite vešu.

Opteretite je pravilno

Kada mašina za pranje veša vibrira, to je zato što bubanj unutra rotira teret velikom brzinom. Gravitaciona sila gura odeću na spoljašnju stranu bubnja. Ako je najveći deo tereta na jednoj strani mašine, to izbacuje mašinu iz ravnoteže tokom centrifuge i ona se trese. Izbegavajte pranje pojedinačnih predmeta ako je moguće, jer to prirodno čini opterećenje neuravnoteženim. Mešanje odevnih predmeta različitih veličina i težina omogućava ravnomernu raspodelu opterećenja.

Podesite nogice

Da bi ciklus centrifuge tekao nesmetano bez pomeranja mašine, neophodno je da stoji na ravnoj površini. Međutim, čak i ako je pod potpuno ravan, noge možda nisu jednako podešene. Na sreću, ovo je lako popraviti. Ako možete da ljuljate mašinu napred-nazad kada je isključena, morate da podesite noge. Korišćenje libele na vrhu mašine obezbediće najtačnije podešavanje. Ako mašina nije ravna, podesite noge dok ne bude ravna. U principu, noge se podižu i spuštaju okretanjem u smeru kazaljke na satu i suprotno.

Slabi amortizeri

Mašina može da se trese i vibrira jer su amortizeri slabi. Proverite pozadi da li je jedan od četiri amortizera labav ili da li ulje curi oko osovine amortizera. Ako je jedan olabavio, ponovo ga pričvrstite. Ako ima ulja oko osovine amortizera, verovatno je potrebno zameniti deo. Ova popravka zahteva pomoć servisera.

Bonus video:

 
Komentari (0)
Loading