Sigurno vam je žao kada se jagode pokvare posle nekoliko dana od kupovine i morate da ih bacite. Nisu baš jeftine i to je prava šteta. Primenite ovaj način pranja i ostaće sveže čak tri nedelje.
Upotrebite sirće
SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

AJMOKAC SA SPANAĆEM I PILETINOM Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, za ručak koji se pamti

NEODOLJIVI KOLAČ SA PISTAĆIMA Osvežavajući desert kao osmišljen za proleće, bićete oduševljeni

BAKLAVA ČIZKEJK Fenomenalna poslastica od koje će vam poći voda na usta, za sve prilike
Operite jagode u rastvoru sirćeta. Pomešajte belo sirće s vodom u razmeri 1:3 i potopite jagode na 5 minuta. Sirće će za to vreme ukloniti bakterije i spore buđi koji izazivaju truljenje voća. Dobro ih isperite, ali nemojte previše da trljate i stavite na ubrus da se potpuno osuše. Zatim ih na suvom ubrusu odložite u frižider, u plastičnoj kutiji s poklopcem. Sigurno se neće pokvariti brzo, ostaće sveže do tri nedelje. Ne brinite, neće mirisati na sirće!

Shutterstock
Zaledite ih
Jagode će dugo ostati u stanju u kome su kupljene ako ih zamrznete. Operite ih i poređajte na pleh u jednom redu, pa stavite u zamrzivač da se tako zamrznu. Zatim ih spakujte u kese ili plastične posude sa poklopcem i čuvajte u zamrzivaču. Kada se odlede, ovakve jagode su kašaste, ali se mogu koristiti za dodatak ovsenoj kaši, jogurtu, pravljenje marmelade i kolača.
Bonus video: