Mislili ste da vam neće biti dovoljno, pa ste preterali sa brojem jaja koja ste ofarbali na Veliki petak. Sada ne znate šta ćete s njima, jer niko neće da ih jede nedelju dana. Ne brinite, imamo predloge kako da ih iskoristite.
1. Napravite rolat od mesa – kuvana jaja su osnovni sastojak, a dobro je to što je priprema jednostavna i brza. Rolat od mesa se jede hladan, može za ručak ili večeru, a idealan je i da se ponese na posao.
SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

BAKLAVA ČIZKEJK Fenomenalna poslastica od koje će vam poći voda na usta, za sve prilike

NEODOLJIVI KOLAČ SA PISTAĆIMA Osvežavajući desert kao osmišljen za proleće, bićete oduševljeni

AJMOKAC SA SPANAĆEM I PILETINOM Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, za ručak koji se pamti

Shutterstock
2. Dodajte ih u salatu - kuvana jaja su odličan dodatak salatama, čime ćete dobiti kompletan obrok. Možete da ih ubacite u zelenu salatu, mešavinu salate od kupusa i šargarepe i slične salate od povrća.
3. Staviti ih u sendvič, uz dodatak sira ili nečeg suhomesnatog i deca će imati odličan doručak ili večeru, a možete ga poneti i na posao.
4. Napunite ih – polovine jaja iz kojih ste izvadili žumanca napunite mešavinom tih žumanaca majoneza i iseckane šunke i poslužite.
Bonus video:
Možda vas zanima…
