Mislili ste da vam neće biti dovoljno, pa ste preterali sa brojem jaja koja ste ofarbali na Veliki petak. Sada ne znate šta ćete s njima, jer niko neće da ih jede nedelju dana. Ne brinite, imamo predloge kako da ih iskoristite.
1. Napravite rolat od mesa – kuvana jaja su osnovni sastojak, a dobro je to što je priprema jednostavna i brza. Rolat od mesa se jede hladan, može za ručak ili večeru, a idealan je i da se ponese na posao.
2. Dodajte ih u salatu - kuvana jaja su odličan dodatak salatama, čime ćete dobiti kompletan obrok. Možete da ih ubacite u zelenu salatu, mešavinu salate od kupusa i šargarepe i slične salate od povrća.
3. Staviti ih u sendvič, uz dodatak sira ili nečeg suhomesnatog i deca će imati odličan doručak ili večeru, a možete ga poneti i na posao.
4. Napunite ih – polovine jaja iz kojih ste izvadili žumanca napunite mešavinom tih žumanaca majoneza i iseckane šunke i poslužite.
Bonus video: