Naduven stomak: Ako ste se prejeli, ovo će vam pomoći da lakše i brže svarite hranu

Vesti 05.05.2024 15:00 0

Postoji nekoliko prirodnih načina koji olakšavaju tegobe nastale zbog prejedanja.

žena

Shutterstock

Posle jela se osećate naduto, imate gasove, bol u stomaku i druge probavne smetnje? Primenite ove savete i tegobe će brzo proći.

Popijte čaj od mirođije

Ovaj čaj reguliše varenje, ublažava grčeve i pomaže izbacivanje gasova. Odličan je i ako patite od opstipacije. U jednu šolju prokuvale vode stavite jednu kašiku izmrvljenog semena mirođije (ili kesicu čaja). Posle pet minuta procedite i popijte.

Cimet pomaže

Cimet je jedan od najstarijih začina koji su još stari Grci koristili kako bi poboljšali varenje. Stavite pola kašičice cimeta u čašu mlake vode, promešajte i popijte. Ili ga pomešajte sa kašičicom meda i tako pojedite.

Prošetajte posle jela

Posle obroka izađite napolje i lagano šetajte 15 minuta. Istraživanja su pokazala da se tako podstiče rad creva, pa će se hrana brže svariti. Ako ne možete posle obroka da idete u šetnju, uradite to bar jednom u toku dana.

Hrana sa probioticima

Namirnice bogate ovim dobrim bakterijama poboljšavaju varenje. Pijte kefir, jedite kisele krastavce i drugu turšiju, a posebno kiseli kupus. Samo dve kašike kiselog kupusa sadrže oko milion dobrih bakterija.

Bonus video:

 

 

 

 

Komentari (0)
Loading