Pre nego što raspalite vatru i stavite meso, treba da očistite roštilj od ostataka masnoće i prljavštine. Čišćenje rešetke je naporno, posebno ako je niste očistili od prošle godine, pa se masnoća zakorila. Nema potrebe da koristite hemijska sredstva, primenite neobičan trik s pivom. Kiselost piva pomaže u razbijanju masnoće i ostataka hrane sa rešetke.

Shutterstock
Prvo roštilj zagrejte 10 minuta, a zatim preko rešetke sipajte pivo i sačekajte da se masnoća i ostaci hrane same odlepe od rešetke. Skinite je, uzmite metalnu žicu za ribanje ili četku i oribajte rešetku i ostatak roštilja. Isperite je s malo tople vode kako biste uklonili ostatke prljavštine i piva.
SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

SARME IZ RERNE Slasne i preukusne, postaće vaš novi omiljeni način spremanja

CRVENI ROLAT Neodoljivo predjelo koje prvo nestane sa slavske trpeze, a ukusa koji priča priče

BAJADERA BOMBICE Omiljeni desert na drugačiji način, prste da poližete

SuPer rasprodaja u PerSu! Popusti do 50% sve do isteka zaliha!

Sezona Sajma: Zaslužili ste povoljan odmor!

EKSKLUZIVNO Čuveni ekonomista Džefri Saks – „Srbija ima veliku šansu, da postane most, mesto povezivanja“

POMOĆ U MENOPAUZI NA BILJNOJ BAZI
