Najveća radost na Uskrs su šarena jaja i kucanje njima. Kako da odaberete najtvrđe jaje iz pune korpe ofarbanih jaja? Poznato je da su pačja jaja najmekša, a od morke najtvrđa.
Što se kokošjih jaja tiče, većina dosadašnjih pobednika u kucanju jajima se slaže u tome da treba izabrati što manje jaje, poželjno je da bude špicasto i da bude na dodir grublje, odnosno da nema glatku ljusku.
Jaje koje ste izabrali treba isprobati na još jedan način. Najbolje ćete to učiniti pomoću zuba. Uzmite jaje i kucnite ga blago i zube, jedinice. Ako ima zvuk poput kucanja u staklo, njega zadržite za kucanje. Što su viši tonovi, jaje je tvrđe.
Tokom samog tucanja, prste približite što bliže vrhu jajeta. Trik je u tome da pokušate da se kucnete nežnije od protivnika, jer je tako manja verovatnoća da se vaše jaje polomi.
Bonus video: