Najveća radost na Uskrs su šarena jaja i kucanje njima. Kako da odaberete najtvrđe jaje iz pune korpe ofarbanih jaja? Poznato je da su pačja jaja najmekša, a od morke najtvrđa.
Što se kokošjih jaja tiče, većina dosadašnjih pobednika u kucanju jajima se slaže u tome da treba izabrati što manje jaje, poželjno je da bude špicasto i da bude na dodir grublje, odnosno da nema glatku ljusku.
SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

AJMOKAC SA SPANAĆEM I PILETINOM Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, za ručak koji se pamti

NEODOLJIVI KOLAČ SA PISTAĆIMA Osvežavajući desert kao osmišljen za proleće, bićete oduševljeni

BAKLAVA ČIZKEJK Fenomenalna poslastica od koje će vam poći voda na usta, za sve prilike
Jaje koje ste izabrali treba isprobati na još jedan način. Najbolje ćete to učiniti pomoću zuba. Uzmite jaje i kucnite ga blago i zube, jedinice. Ako ima zvuk poput kucanja u staklo, njega zadržite za kucanje. Što su viši tonovi, jaje je tvrđe.
Tokom samog tucanja, prste približite što bliže vrhu jajeta. Trik je u tome da pokušate da se kucnete nežnije od protivnika, jer je tako manja verovatnoća da se vaše jaje polomi.
Bonus video: