Kako očisiti dlake ljubimca sa kauča? Pomoću ovoga ćete baš sve ukoniti, i to brzo!

Vesti 22.04.2024 11:43 0

Nema potrebe da kupujete alate za uklanjanje dlaka ljubimaca, upotrebite ono što imate u kući.

ljubimci

Shutterstock

Vlasnici kućnih ljubimaca stalno imaju problem s dlakama koje se mogu nalaziti svuda po stanu, a posebno smetaju kada se nakupe na garnituri za sedenje. Srećom, postoje načini da se očiste na lak način u potpunosti.

Upotrebite sirće

Sirće se može koristiti za uklanjanje dlaka sa mebla. Pomešajte 60 mililitara sirćeta, 180 mililitara tople vode i kašiku tečno deterdženta za pranje sudova. Mešavinu sipajte u bočicu s raspršivačem i poprskajte po nameštaju. Istrljajte krpom kako biste pokupili dlake. Sve će se skinuti.

ljubimci

Shutterstock

 

Gumene rukavice

Sigurno u kući imate gumene rukavice za ribanje, pa ih upotrebite za čišćenje dlaka, jer ih odlično skidaju sa nameštaja. Stavite na ruku čistu rukavicu i prelazite njom po nameštaju. Dlake će se zalepiti za gumu i lako će se skinuti. Nju možete da koristite za čišćenje nameštaja od kože, veštačke kože i drugih materijala koji ne smeju da se kavse.

Valjak za odeću

Lepljivi valjak za skidanje dlačica sa odeće ima isti efekat i na nameštaju. Njime možete da pređete preko nameštaja, ali i tepiha i pokupiće dlake koje će se zalepiti za valjak.

 

Komentari (0)
Loading