Proveren trik: Mikrotalasna će da zablista primenom 2 sitnice iz kuhinje, svaka domaćica ih ima

Vesti 14.04.2024 20:17 0

Kao što je često slučaj, neko na TikToku je bio dovoljno ljubazan da podeli trik koji će vam uštedeti dragoceno vreme u budućnosti...

mikrotalasna

Shutterstock

Da se ​​razumemo, čišćenje mikrotalasne pećnice može biti prava muka.

Čini se da je stalno prekrivena mrljama od supe od paradajza, ostacima starog mleka i nekako se uvek u pukotinama nađu zrna pirinča.

Ako stavimo po strani čišćenje iz mašine za pranje sudova i izvlačenje loptica dlaka iz odvoda - čišćenje mikrotalasne pećnice je jedan od najgorihposlova u kući.

Iako svi imamo najbolje namere kada je u pitanju održavanje naših kućnih aparata, istina je da često ignorišemo problem.

mikrotalasna

Shutterstock

 

Pre nego što shvatite, mikrotalasna pećnica je prekrivena masnoćom i prljavštinom do te mere da je skoro zacementirana.

A kada konačno pokušate da je očistite, to je praktično nemoguće i može potrajati celo popodne.

Kao što je često slučaj, neko na TikToku je bio dovoljno ljubazan da podeli trik koji će vam uštedeti dragoceno vreme u budućnosti.

U objavi na svom TikTok kanalu, @mama_mila_ je objasnila da je sve što vam treba je činija vode i tečnost za pranje posuđa.

 

 

Umesto da trljate svoj uređaj do iznemoglosti, ubacite posudu unutra i uključite mirotalasnu na četiri minuta, objašnjava Tyla.

Neki su čak ponudili i svoje savete za održavanje čistoće mikrotalasne pećnice, rekavši: „Možete i limun staviti u vodu, on daje svež miris.“

 

Bonus video:

 

 

Komentari (0)
Loading