Kajgana iz MIKROTALASNE: Najbrže spremanje jaja, bez PRSKANJA ulja po celoj kuhinji (VIDEO)

Vesti 16.06.2022 09:59 1

Doručak nikad nije bilo lakše spremiti

jaja

Printscreen/Youtube

Doručak je, kao što znate, najvažniji obrok dana, a uz ovaj recept više nećete moći da tražite izgovor u jutarnjoj žurbi. Ovo je sigurno najbrži način da pripremite kajganu. Ali ono što bi trebalo da imate na umu je da nemaju sve mikrotalasne pećnice istu jačinu i da će biti potrebno da testirate ovaj recept  i sami utvrdite precizno vreme pripreme kajgane.

Postupak pravljenja:

Kako bi spremili kajganu za svega dva minuta, odvojite dva jaja i malo mleka. Razbijte jaja u šolju , a onda ih razmutite viljuškom. Zatim dodajte malo mleka, kako bi tekstura prženih jaja bila laganija, i potom još malo mutite viljuškom. Kada je dovoljno umućeno, viljušku odložite i šolju ubacite u mikrotalasnu. Podesite pećnicu na 2 minuta. Nakon dva minuta postupak je gotov, servirajte jaja i uživajte u vašem brzom, a zdravom obroku!

Kajgana iz MIKROTALASNE: Najbrže spremanje jaja, bez PRSKANJA ulja po celoj kuhinji (VIDEO)

Shutterstock

 

Poširana jaja

Razbijte jedno jaje sipajte ga u čašu, dodajte trećinu čaše vode i poklopite plastičnom posudom. Pecite u mikrotalasnoj pećnici 20 sekundi.

Omlet za dva i po minuta

Razbijte dva jaja, umutite, namažite tanjir uljem i sipajte umućena jaja. Poklopite drugim tanjirom, a posle minut i po promešajte i vratite u mikrotalasnu pećnicu nepoklopljeno na još šezdeset sekundi.

BONUS VIDEO

 

 

 

 

Komentari (1)
Loading
Mira
16.06.2022 10:24

Doručak je, kao što znate, najvažniji obrok dana, a uz ovaj recept više nećete moći da tražite izgovor u jutarnjoj žurbi. Ovo je sigurno najbrži način da pripremite kajganu. Ali ono što bi trebalo da imate na umu je da nemaju sve mikrotalasne pećnice istu jačinu i da će biti potrebno da testirate ovaj recept i sami utvrdite precizno vreme pripreme kajgane. Postupak pravljenja: Kako bi spremili kajganu za svega dva minuta, odvojite dva jaja i malo mleka. Razbijte jaja u šolju , a onda ih razmutite viljuškom. Zatim dodajte malo mleka, kako bi tekstura prženih jaja bila laganija, i potom još malo mutite viljuškom. Kada je dovoljno umućeno, viljušku odložite i šolju ubacite u mikrotalasnu. Podesite pećnicu na 2 minuta. Nakon dva minuta postupak je gotov, servirajte jaja i uživajte u vašem brzom, a zdravom obroku! Shutterstock Poširana jaja Razbijte jedno jaje sipajte ga u čašu, dodajte trećinu čaše vode i poklopite plastičnom posudom. Pecite u mikrotalasnoj pećnici 20 sekundi. KOJA BUDALA PIŠE DA SE POSUDA POKRIJE PLASTIČNOM POSUDOM I TADA SE SPREMA/PEČE U MIKROTALASNOJ-UBIJTE PREPISIVAČA