Domaćice su nekad čistile dom najčešće namirnicama. Tako su, na primer, svežim hlebom prale zidove, mlekom kamene podove, prozore krompirom…
Znamo da su sirće, limunov sok i soda bikarbona moćna sredstva za čišćenje gotovo svih površina i aparata i u kuhinji i kupatilu, a malo ko zna da i voda u kojoj se kuva pasulj može biti korisna.
Verovatno znate da kada kuvate pasulj, prvu vodu uvek bacite?
Nemojte ubuduće! Procedite je (od eventualnih ljuski koje je povrće pustilo), i pomešajte sa vrelom vodom.
Ova mešavina čini čuda za staklene površine – od prozora, preko ogledala, pa sve do posuđa. Predmete dobro poprskajte mešavinom, istrljajte sunđerom, pa isperite, prenosi Espreso.
Želite li jači „dezinfekcioni“ efekat ili kod upornijih fleka, možete u smesu dodati i malo alkoholnog sirćeta. Fenomenalno!