Skida masnoću i prljavštinu bolje od razređivača: Naše bake nikad nisu bacale prvu vodu u kojoj su kuvale pasulj

Slobodanka Ćorić Vesti 11.04.2024 12:07 0

Želite li jači „dezinfekcioni“ efekat ili kod upornijih fleka, možete u smesu dodati i malo alkoholnog sirćeta

Skida masnoću i prljavštinu bolje od razređivača: Naše bake nikad nisu bacale prvu vodu u kojoj su kuvale pasulj

Printscreen/Youtube

Domaćice su nekad čistile dom najčešće namirnicama. Tako su, na primer, svežim hlebom prale zidove, mlekom kamene podove, prozore krompirom…

Znamo  da su sirće, limunov sok i soda bikarbona moćna sredstva za čišćenje gotovo svih površina i aparata i u kuhinji i kupatilu, a malo ko zna da i voda u kojoj se kuva pasulj može biti korisna.

Verovatno znate da kada kuvate pasulj, prvu vodu uvek bacite?

Nemojte ubuduće! Procedite je (od eventualnih ljuski koje je povrće pustilo), i pomešajte sa vrelom vodom.

Ova mešavina čini čuda za staklene površine – od prozora, preko ogledala, pa sve do posuđa. Predmete dobro poprskajte mešavinom, istrljajte sunđerom, pa isperite, prenosi Espreso.

Želite li jači „dezinfekcioni“ efekat ili  kod upornijih fleka, možete u smesu dodati i malo alkoholnog sirćeta. Fenomenalno!

 

 

Komentari (0)
Loading