Caka koju svi profesionalni kuvari znaju: Posolite ribu baš u ovom trenutku i nikada se neće raspasti tokom prženja

Izvor: Slobodanka Ćorić Vesti 29.03.2024 07:33 0

Kada pripremate rečnu ribu koja se oseća na blato, potrebno je da u vodu ili ulje dodate malo aromatičnog bilja i začina

riba

Shutterstock

Ribu nije teško pripremiti, bilo da ste ljubitelj morske ili rečne ribe. Ali, postoje neki saveti koji će vam još više olakšati i ribu učiniti mnogo ukusnijom.

Ribu je lakše očistiti ako makazama ili nožem prvo isečete peraja.

SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

img

CRVENI ROLAT Neodoljivo predjelo koje prvo nestane sa slavske trpeze, a ukusa koji priča priče

img

BAJADERA BOMBICE Omiljeni desert na drugačiji način, prste da poližete

img

SARME IZ RERNE Slasne i preukusne, postaće vaš novi omiljeni način spremanja

Kada pripremate rečnu ribu koja se oseća na blato, potrebno je da u vodu ili ulje dodate malo aromatičnog bilja i začina.

Da se ​​riba ne bi raspala tokom prženja, morate da je posolite 10-15 minuta pre termičke obrade.

Riba pržena u prezlama je ukusnija i hrskavija od ribe pržene u brašnu.

Nemojte da kuvate ribu na jakoj vatri: postaće tvrda, a čorba će biti mutna.

 

Komentari (0)