Kada su napolju vrućine mrzi vas da kuvate, ali želite da sve što spremite bude ukusno. Možete da ispržite meso na roštilju ili u tiganju i poslužite ga sa ovim sosom koji se brzo sprema.
Potrebno je: 1 kašika ulja, 3 mlada luka (odvojite beli i zeleni deo), pola kašičice soli, 1 avokado, 200 g grčkog, jogurta i tortilja čips ili pita čips za posluživanje (po želji).
Priprema:
Zagrejte ulje, u tiganju, na srednje jakoj vatri. Ubacite beli deo mladog luka i prstohvat soli. Pržite otprilike tri minuta, često mešajući, dok luk ne dobije boju.
Prebacite prženi mladi luk u posudu srednje veličine pa dodajte avokado, jogurt i preostalu so. Dobro izmešajte da se sve sjedini, a avokado lagano zgnječite tako da vam u smesi ipak ostane malo komadića. Probajte i dodajte još začina po potrebi kao i zeleni deo mladog luka.
Poslužite s tortilja čipsom ili čipsom od pita hleba.