Ne možete da se oslobodite mirisa iz odvoda? Vodoinstalater je otkrio rešenje, potreban je samo jedan sastojak

Slobodanka Ćorić Vesti 25.03.2024 14:00 0

Odvodi često mogu da ispuštaju neprijatne mirise koji podsećaju na sumpor, a većina ih opisuje kao da mirišu na pokvarena jaja

sudopera

Shutterstock

Smrdljivi odvodi i začepljenja su uobičajeni problemi sa kojima se suočavaju mnoga domaćinstva. Da biste ovo popravili bez pozivanja vodoinstalatera, svakako biste trebali isprobati trik sa jednim sastojkom koji svi imamo u kući.

Odvodi često mogu da ispuštaju neprijatne mirise koji podsećaju na sumpor, a većina ih opisuje kao da mirišu na pokvarena jaja. Mogu izaći iz kuhinjskog sudopera, lavaboa u kupatilu i odvoda za tuš.

Taj užasan miris mogao bi biti rezultat začepljenog odvoda. Otpad od hrane, topla voda, sapun za sudove i sve ostalo što teče kroz sudoper može izazvati nakupljanje i začepljenje.

Za neprijatne mirise u kupatilu „krivac” mogu biti podni slivnici jer su se u njima nakupile naslage kose, sapuna i šampona i drugi proizvodi na bazi ulja, otkrili su vodoinstalaterski stručnjaci kompanije Blokbasters.

Postoji nekoliko jednostavnih načina da se oslobodite mirisa odvoda. Ako ipak niste sigurni gde se dotični odvod nalazi, nemojte paničariti jer neki od njih mogu da se koriste na svim vrstama odvoda. Profesionalci su otkrili da je upotreba izbeljivača „najbolji kućni lek“ kada su u pitanju začepljeni odvodi sa smrdljivom vodom.

"Izbeljivač se može koristiti na bilo kojoj vrsti odvoda. Izbeljivač može eliminisati bakterije u odvodima i vodovodnim sistemima. Možete mu dodati toplu vodu jer efikasnije uklanja mirise", rekli su oni.

Da biste se oslobodili neprijatnih mirisa i nakupina, jedan deo izbeljivača možete pomešati sa jednim delom vode i izliti u odvod“, objasnili su stručnjaci Gradskog vodovoda.

Stručnjaci iz BlockBustersa kažu da je druga opcija topla voda. „Koristite toplu vodu samo za odvode bez keramičkih sudopera, poput nekih kuhinjskih sudopera“, objasnili su, prenosi Express.

Komentari (0)
Loading