Zakorele fleke od hrane i masnoće u rerni ne čiste se lako. Mnoge domaćice za to koriste agresivna sredstva. Ako želite da ih izbegnete zbog hemije koju sadrže, jer ipak u rerni pečete hranu, upotrebite prirodne načine za čišćenje koji ne štete zdravlju.
Sigurnije, a jednako efikasno rešenje je upotreba alkoholnog sirćeta koje sigurno već imate u kuhinji. Sa njim nema potrebe da ribate rernu. Sipajte čašu sirćeta u vatrostalnu posudu ili neku drugu koja može da ide u rernu.
SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

AJMOKAC SA SPANAĆEM I PILETINOM Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, za ručak koji se pamti

NEODOLJIVI KOLAČ SA PISTAĆIMA Osvežavajući desert kao osmišljen za proleće, bićete oduševljeni

BAKLAVA ČIZKEJK Fenomenalna poslastica od koje će vam poći voda na usta, za sve prilike

Shutterstock
Stavite u rernu zagrejanu na 230 stepeni i ostavite najmanje 30 minuta. Pratite povremeno kako sirće isparava, ako ispari brže, dodajte još malo sirćeta.
Kako sirće bude isparavalo, otapaće masne naslage i zakorele ostatke hrane. Isključite rernu posle tog vremena i kada se prohladi, sunđerom obrišite unutrašnjost. Skinuće se apsolutno sve fleke i rerna će zablistati kao nova!