Veruje se da privlače bedu: Ove stvari odmah izbacite iz kuće i sreća će pokucati i na vaša vrata

Vesti 14.03.2024 21:24 0

Prema starom narodnom verovanju, neke stvari i predmeti mogu doneti lošu energiju u kuću.

kuća

Shutterstock

Naš narod veruje da ovi predmeti u kući sprečavaju napredak ukućana u finansijskom smislu, i uopšte njihovu sreću, pa ih zato treba izbaciti.

Odeća i obuća koju ne nosite

Izbacite sve stvari koje imate u ormaru, ne nosite ih više od godinu dana, jer su vam tesne, ili vam se ne dopadaju. Ono što ne volite i što vam stvara loša osećanja ne treba ni da držite u kući.

Prazne tegle i flaše

Gomilanje flaša i tegli koje su prazne i uopšte ih ne koristite, ometaju protok pozitivne energije u kući i tako sprečavaju napredak. Prazne posude za hranu su znak siromaštva.

kuća

Shutterstock

 

Oštećeno posuđe

Bacite napukle tanjiri i čaše, olupane šerpe i tiganje, kao i drugo posuđe u kuhinji koje koristite za pripremu hrane i za jelo. Predmeti koji imaju bilo kakvo oštećenje, čak i ogrebotine, simbolizuju siromaštvo.

Pokloni koji vam se ne sviđaju

Ako čuvate poklone koje ne koristite jer vam se ne dopadaju ili vas sećaju na ružne događaje, poput bivših ljubavi ili burno završenih prijateljstava, to je loša energija. Bacite ih kako biste u životu napravili mesto za nove lepe događaje.

Stare sveće

Mirišljave dekorativne sveće su dobre za opuštanje i stvaraju prijatan osećaj u domu, ali poluizgorele sveće nisu korisne i smatraju se energetskim otpadom. Ili ih što pre do kraja iskoristite ili bacite.

Komentari (0)
Loading