Ne čekajte vodoinstalatera: Jedan začin će otpušiti odvod, rastvoriti masnoću i ukloniti neprijatan miris

Vesti 12.03.2024 12:16 0

Začin bez kojeg ne može da se zamisli nijedno jelo, odlično će otpušiti odvod sudopere ili kade.

žena

Shutterstock

Koristi se svakodnevno za kuvanje, ali može se upotrebiti i ako imate probleme s odvodima i cevima u kuhinji i kupatilu. Zapušen odvod je muka živa, a dok dođe vodoinstalater prođe i nedelju dana. Za to vreme morate da perete sudove ili da se kupate, ako je problem u kupatilu.

Rešite problem

Zato sami rešite problem. Potrebna vam je so, a pomoći će joj u delovanju prašak za pecivo i sirće. Ako se cevi često zapuše, možete ponavljati postupak s vremena na vreme. Kad pođete na spavanje sipajte u odvod pola šoljice soli pomešane s jednim praškom za pecivo. Preko sipajte šoljicu sirćeta da mešavina zapeni i ostavite tako jedan minut. Zatim sipajte preko šerpu sa prokuvalom vodom (najmanje 3 litra). Ostavite da stoji do ujutru. So će pomoći u razgradnji masnoće i prljavštine, a sirće i vruća voda će isprati lepo cevi i neutralisati neprijatan miris.

žena

Shutterstock

 

Sprečite zapušavanje

Da biste sprečili da se odvod sudopere često zapuši, ne sipajte u njega ulje, već ga skupljate u praznom tetrapaku ili tegli i posle bacite u đubre. Isto radite sa i talogom kafe i ostacima masnih jela.

 

Komentari (0)
Loading