Bečka šnicla je tradicionalno je austrijsko jelo koje svi obožavamo, ali samo retkim dmaćicama budu savršene. Uz ove savete za izbor mesa i pripremu, biće vam fantastične.
Koje meso je najbolje?
Kuvari kažu da je najbolje meso za pripremu sočne i meke bečke šnicle je teletina. Drugo po redu je svinjetina, pa mnogi češće kupuju svinjetinu, jer je jeftinija. Može se praviti i od piletine, ali ona nema dovoljno jak ukus kao teletina i svinjetina. Profesionalni kuvari kažu kako je potrebno da meso ima i malo masnoće da bi bilo ukusnije.
Kako se priprema?
Mnogi kuvari za lepši ukus koriste puter umesto ulja za prženje, a u jaja za pohovanje dodaju malo slatke pavlake. Pohuju sledećim redosledom: brašno-jaja-prezle.
Meso se lagano izlupa čekićem za meso, dovoljno je samo nekoliko puta. Zatim se panira - meso prvo uvaljate u brašno, zatim u smesu od jaja i slatke pavlake, a potom u prezle. Prže se u mešavini putera i ulja nekoliko minuta, moraju plivati u masnoći. To im daje prelepu zlatno-žutu boju i karakterističan izgled, a biće sočne i ukusne.