Pileće belo meso je jedna od omiljenih namirnica za pripremu svakodnevnih jela, a i veoma je zdravo. Jedini problem je što je suvo, pa ga mnogi zbog toga ne vole. Iskusne domaćice su pronašle rešenje za to.
Ukoliko ne pripremate sveže belo meso, pre nego što krenete sa kuvanjem, meso skroz odledite. Stavite ga u proključalu vodu ako želite da bude savršenog ukusa. A da bi što više omekšalo, treba dodati jedan sastojak koji će učiniti da belo meso bude sočno čak i ako preskočite prethodna dva saveta.
SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

NEODOLJIVI KOLAČ SA PISTAĆIMA Osvežavajući desert kao osmišljen za proleće, bićete oduševljeni

BAKLAVA ČIZKEJK Fenomenalna poslastica od koje će vam poći voda na usta, za sve prilike

AJMOKAC SA SPANAĆEM I PILETINOM Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, za ručak koji se pamti

Shutterstock
U vodu koju ste stavili da se kuva, sipajte jednu kašičicu limunovog soka pre nego što ubacite belo meso da se kuva. Limun sigurno uvek imate ukući, pa to neće stvarati dodatne troškove u pripremi jela, a osiguraće da belo meso bude mekano, pa će ga i deca radije jesti. Sve ostale sastojke jela dodajte prema receptu.