Ne bacajte teglicu od sveće: Evo kako da je najlakše očistite i ponovo iskoristite

Vesti 06.03.2024 20:30 0

Iako deluje kao pipav posao, s obzirom da je vosak masan i da se čvrsto prilepi za ambalažu, zapravo ga je prilično jednostavno otkloniti sa unutrašnjosti posude

sveće

Shutterstock

Mnoge dame obožavaju mirisne sveće jer su dekorativne i jer ispunjavaju prostor prelepim mirisom. Kada se potroše, obično ih bace u kantu, ali to ne bi trebalo da rade. 

Teglice od mirisnih sveća možete lako oprati i dati im novi život. Jako su praktične za skladištenje sitnica poput tupfera za skidanje šminke, gumica i ukosnica za kosu, malih lakova za nokte i sl.

Kako je očistiti?

Iako deluje kao pipav posao, s obzirom da je vosak masan i da se čvrsto prilepi za ambalažu, zapravo ga je prilično jednostavno otkloniti sa unutrašnjosti posude.

Evo i kako:

 

 

Sve što treba da uradite jeste da sipate vrelu vodu u teglicu u kojoj je ostao tanak sloj voska. Možete pomešati viljuškom ili kašikom da biste ubrzali proces i usput izvaditi metalne držače fitilja. Ostavite da se prohladi, a potom izvadite stvrdnuti sloj voska koji je izašao na površinu teglice. Operite teglicu deterdžentom za sudove i biće spremna za ponovnu upotrebu.

 

Bonus video:

 

 

 

Komentari (0)
Loading