Daska za sečenje je verovatno jedna od kuhinjskih predmeta koje najviše koristimo. Bilo da je koristimo za seckanje voća, povrća. mesa ili začina, nema dana kada je ne izvadimo iz fioke, zato je bitno znati kako da je pravilno održavamo.
Kada je u pitanju plastična daska, dovoljno je da je operemo deterdžentom i toplom vodom, dok drvena daska zahteva veću brigu. U videu ispod pogledajte kako se pravilno održava drvena daska:
SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

BAKLAVA ČIZKEJK Fenomenalna poslastica od koje će vam poći voda na usta, za sve prilike

AJMOKAC SA SPANAĆEM I PILETINOM Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, za ručak koji se pamti

NEODOLJIVI KOLAČ SA PISTAĆIMA Osvežavajući desert kao osmišljen za proleće, bićete oduševljeni
Kao što ste mogli da vidite, drvenu dasku prvo treba posuti sa malo soli i sode bikarbone i istrljati je sa polovinom limuna. Ovo će pomoći da se neutrališu neprijatni mirisi i uklone uporne mrlje. Potom je ostavite na pola sata i onda isperite pod vodom. Obrišite je kuhinjskom krpom i namažite je maslinovim uljem.
Ovaj proces ponovite jednom mesečno kako bi vaša daska trajala godinama i uvek bila čista.
Bonus video: