Drvena daska će vam trajati godinama: Jednom mesečno primenite ovaj proces i ima da blista, jednostavno i lako!

Vesti 21.11.2023 10:33 0

Pogledajte kako se pravilno održava drvena daska...

daska

Shutterstock

Daska za sečenje je verovatno jedna od kuhinjskih predmeta koje najviše koristimo. Bilo da je koristimo za seckanje voća, povrća. mesa ili začina, nema dana kada je ne izvadimo iz fioke, zato je bitno znati kako da je pravilno održavamo.

Kada je u pitanju plastična daska, dovoljno je da je operemo deterdžentom i toplom vodom, dok drvena daska zahteva veću brigu. U videu ispod pogledajte kako se pravilno održava drvena daska:

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Strahinja Savic (@itsstraja)

 

Kao što ste mogli da vidite, drvenu dasku prvo treba posuti sa malo soli i sode bikarbone i istrljati je sa polovinom limuna. Ovo će pomoći da se neutrališu neprijatni mirisi i uklone uporne mrlje. Potom je ostavite na pola sata i onda isperite pod vodom. Obrišite je kuhinjskom krpom i namažite je maslinovim uljem.

Ovaj proces ponovite jednom mesečno kako bi vaša daska trajala godinama i uvek bila čista. 

 

Bonus video:

 

@najzena.rs Supermodel i od nedavno voditeljka Danijela Dimitrovska ispred naše kamere napravila je ukusnu, brzu i zdravu salatu za sve dame koje su žurbi, a paze na svoju liniju. Podelite sa nama kako vam se dopao ovaj recept kada ga isprobate 😋 #zena #najzena #fyp #foryoupage #foryou #fpyシ #fypシ゚viral #danijeladimitrovska ♬ Synchronize (Instrumental) - Milky Chance

 

Komentari (0)
Loading