Kada vidite čemu služi KORA limuna, nećete je BACITI: Efikasna je i odlična za mnoge stvari

Vesti 18.06.2022 12:20 0

Nikad nećete više bacati koru od limuna

Kada vidite čemu služi KORA limuna, nećete je BACITI: Efikasna je i odlična za mnoge stvari

Shutterstock

Limun je, pored sode bikarbone i sirćeta, odlično prirodno sredstvo za održavanje higijene u domaćinstvu. Verovatno i vi, kao i većina ljudi, uvek bacate limunovu koru nakon što iskoristite sadržaj limuna.

Verujemo da znate koliko je limun koristan za naše zdravlje, a naročito za jačanje imunog sistema. A da li ste znali da je i kora od limuna jednako korisna?

Efikasan je, bezbedan i obezbeđuje prijatan miris. Otkrivamo vam fantastične načine upotrebe limunove kore i trikove koji će vas oduševiti.

Skidanje kamenca

Sipajte vodu u posudu sa koje želite da skinete nagomilani kamenac i dodajte limunovu koru. Kuvajte od 15 do 20 minuta na laganoj vatri. Posle otkuvavanja posuda će biti čista, a cela kuća će mirisati na limun.

Sprej za dezinfekciju

U šerpu sipajte dve čaše destilovane vode, pa joj dodajte limunovu koru i desetak kapi eteričnog ulja sa antibakterijskim delovanjem. Stavite poklopac i ostavite da voda sa limunovom korom i eteričnim uljem odstoji nekoliko sati, zatim procedite dobijenu tečnost i sipajte je u bocu sa raspršivačem.

Čišćenje daske za seckanje

Pomešajte kašičicu sode bikarbone s malo limunovog soka i dobijenu smesu nanesite na dasku i dobro istrljajte limunovom korom.

NajŽena.rs je od sada i na Viberu, pridružite se našoj zajednici.

BONUS VIDEO

 

 

Komentari (0)
Loading