Očistite rendu bez povreda: Žuta voćka rastvara masti očas posla, zagarantovana blistava čistoća

Vesti 23.02.2024 17:30 0

Potrebno je da ga očistite u suprotnom će se hrana nagomilati u rupama za rende i bićete u opasnosti od zagađenja vašeg sledećeg obroka

sir

Shutterstock

Sveže rendana mocarela (ili bilo koji sir) je neverovatan dodatak svim vrstama hrane, ali proces rendanja može biti mučan. Ne govorimo samo o stvarnom naporu da ga iznova i iznova prelazite preko rende, nego i o čišćenju.

Mekani, masni sir može da se zaglavi u rupama rende i lako možete pocepati sunđer (ili se povrediti) pokušavajući da ga očistite.

sir

Shutterstock

 

Potrebno je da ga očistite u suprotnom će se hrana nagomilati u rupama za rende i bićete u opasnosti od zagađenja vašeg sledećeg obroka. Ali kako?

Koristite krišku limuna za čišćenje gustih rendaka!

Limun rastvara masnoću

„Limun na prirodni način uklanja masti“, kaže Melisa Mejker, autorka knjige ,,Clean My Space". Kiselost limuna će pomoći da se masnoća rastvori, a mesnata pulpa može da izriba metal i uđe u rupe koje se teško čiste.

Da biste koristili limun za uklanjanje mrlja od sira, jednostavno ga isecite na pola ili na kriške, a zatim pređite pulpom preko rupa na rende. Nešto od pulpe će se otkinuti i otići u rupe, ali to je u redu! Dajte soku od limuna malo vremena da deluje, a zatim stavite rende pod vruću vodu, ponovo ribajući limunom, ako je potrebno. Zalepljeni sir (i pulpa limuna) će se odmah isprati!

limun

Shutterstock

 

Ako je sir imao vremena da se stvrdne (možda ste večerali i predugo odlagali pranje posuđa), možda ćete morati da dodate malo abraziva: soli. Umočite limun u posudu sa solju, a zatim istrljajte rende. Sačekajte malo pre nego što rende stavite pod vruću vodu da biste uklonili sir, objašnjava The Kitchn.

Još jedan alat u kuhinji koji će vam biti prijatelj kada čistite rende? Dodatak za prskalicu na vašoj kuhinjskoj slavini. Ta koncentrovana voda može pomoći da se hrana progura kroz rupe. Takođe možete da koristite četku sa čvrstim vlaknima, ali šta god da radite, izbegavajte korišćenje sunđera da biste smanjili rizik od okidanja jastučića prstiju tokom procesa čišćenja.

 

Bonus video:

 

 

 

 

Komentari (0)
Loading