Nemate limun u kući? Ovo su savršene zamene, čak mogu poboljšati ukus, a jednu sigurno imate

Vesti 13.02.2024 15:14 0

Postoje namirnice koje moće da koristite umesto limuna za razne recepte i čaj.

limun

Shutterstock

Počeli ste da pravite kolač ili čorbu i treba vam limun, ali ga nemate kod kuće. Ne morate da trčite u prodavnicu, postoje namirnice koje mogu da ga zamene, a da efekat bude skoro isti. Mogu čak i poboljšaju ukus kolača ili jela, ali i napitaka.

Pomorandža

Odlična zamena za limun je pomorandža. Treba voditi računa, jer je ona slađa od limuna i manje kisela. Za čaj će njen sok biti odličan, jer je takođe bogata vitaminom C a neće ga učiniti kiselim. Za jela i kolače u kojima se zahteva kiselost, pažljivo je koristite.

Vinsko sirće

Može se koristiti kao zamena za limunov sok, ali morate biti oprezni sa količinom, jer je njegova kiselost nešto intenzivnija.

kuglof

Shutterstock

 

Limuntus

Limunska kiselina možda je takođe odlična zamena, ali bolja je za recepte u koje ide limunova kora nego za one gde je potreban sok od limuna, jer nema poseban ukus. Najčešće se koristi kao konzervans, ali ako nemate nijednu drugu zamenu sa ove liste, može da pomogne.

Belo vino

Kao zamenu za limunov sok možete upotrebiti i belo vino zahvaljujući njegovoj kiselosti, ipak obratite pažnju da ukus vina ne dominira u onome što pravite.

Ekstrakt limuna

Ovo je najbolja zamena za limun, jer je zapravo koncentrat limunovog soka. Kao takav, odlično će poslužiti kao zamena u receptima u kojima limun igra glavnu ulogu.

Komentari (0)
Loading