Trik koji ćete obožavati: Očistite peglu uz dva sastojka iz kuhinje, biće kao nova

Olja Jelić Vesti 10.02.2024 08:10 0

Ako stalno koristite peglu naslage i lepljive mrlje mogu da unište vašu odeću, a jednostavan trik za čišćenje ovog kućnog aparata podrazumeva dva sastojka i tek nekoliko minuta.

Pegla

Shutterstock

Pegle su zaista naši najbolji prijatelji kada se trudimo da izgledamo najbolje što možemo, uklanjaju svaku boru i izbočinu na košuljama, pantalonama. Međutim, kao i svaki drugi kućni aparat, peglu treba čistiti nekoliko puta godišnje.

Ako je stalno koristite, nakupljene vodene naslage i ljepljive mrlje mogu skratiti vek trajanja i uništiti odeću. Ako često koristite svoju peglu tokom cele sedmice, najbolje je da je čistite jednom mesečno ili kada primetite prljavštinu na njoj.

Pegla

Shutterstock

 

Proces čišćenja traje samo nekoliko minuta, a ne trebaju vam nikakvi jedinstveni sastojci za čišćenje iz prodavnice. Sve što vam treba imate u vašoj kuhinji, sodu bikarbonu i destilovanu vodu.

Soda bikarbona je moćno sredstvo za čišćenje koje pomaže u razbijanju nakupina na dnu pegle. Lagano je abrazivna, tako da neće oštetiti površinu dok uklanja lepljive naslage.

Pomešajte dve supene kašike sode bikarbone sa jednom kašikom destilovane vode u posudi da napravite pastu. Zatim nanesite pastu na podlogu i nežno izribajte površinu. Nastavite sa ribanjem dok ne primetite da pegla počinje da blista. Međutim, važno je držati sodu bikarbonu dalje od otvora za paru.

Nakon što završite sa čišćenjem, obrišite je vlažnom krpom. Možete ponovo naneti sodu bikarbonu na područja koja još imaju lepljive ostatke.

BONUS VIDEO:

 

 

 

 

 

Komentari (0)
Loading