Kako da nam se kiseli kupus ne pokvari na ovim temperaturama: Uz pomoć jedne stvari sačuvaćete ga čak do leta

Izvor: Slobodanka Ćorić Vesti 06.02.2024 15:50 0

Da, pokvariće se ukoliko niste upoznati sa malim cakama velikih majstora i ako ne znate šta treba da uradite

kupus

Shutterstock

Većina nas obožava kiseli kupus i zimu ne možemo da zamislimo bez zaliha ovog preukusnog povrća od kojeg se prave najukusnije sarme i podvarci.

Međutim, šta kada napravimo određenu količinu, ali se vreme, kao što je sada slučaj, malo poigra sa nama, pa usred zime, neočekivano, postane toplije? Potpuno je jasno da će se kupus pokvariti.

SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

img

BAJADERA BOMBICE Omiljeni desert na drugačiji način, prste da poližete

img

SARME IZ RERNE Slasne i preukusne, postaće vaš novi omiljeni način spremanja

img

CRVENI ROLAT Neodoljivo predjelo koje prvo nestane sa slavske trpeze, a ukusa koji priča priče

Da, pokvariće se ukoliko niste upoznati sa malim cakama velikih majstora i ako ne znate šta treba da uradite, a potrebno je da ispratite svega nekoliko koraka i kiseli kupus ćete moći da sačuvate do leta.

Kiseli kupus možete da spasete na još jedan proveren način.

Bitan je procenat soli u vodi, salinitet.

Naspite 4% soli u neku kantu. Recimo, u kantu od 10 l sipajte 400 gr soli, pa tako nalivajte sve dok se ne nalije za šaku iznad gornjeg sloja, a zatim prebacite kupus iz prethodnog bureta i pritisnite ga tako da glavice ne plivaju. Kupus ređajte kako raste. Nema pretakanja, jer nema potrebe da se pretače na taj salinitet. So u kanti se zatim dobro razmuti.

Kad to sve uradite, važno je da se bure sa kupusom prebaci u podrum u koji ne dopire dnevna svetlost. Samo tako ćete kiseli kupus sačuvati do leta.

img
01. 04. 2025 05:00

DOMAĆA PROJA SA TIKVICAMA: Ukus koji osvaja na prvi zalogaj

img
01. 04. 2025 05:21

UHAPŠEN PREDSEDNIK OPŠTINE ŽITORAĐA: Pretresi u toku, palo još nekoliko funkcionera opštine

img
01. 04. 2025 05:11

DUGOROČNA PROGNOZA ZA PROLEĆE MNOGIMA SE NEĆE SVIDETI: Stiže nam hladni talas, još padavina, a onda novo IZNENAĐENJE

img
01. 04. 2025 05:17

UHAPŠEN PREDSEDNIK OPŠTINE ŽITORAÐA: Lisice stavljene na ruke još nekim funkcionerima, nastavlja se borba protiv korupcije

img
01. 04. 2025 05:03

ISKLJUČENJA U DVE OPŠTINE U BEOGRADU: Evo ko sve danas neće imati struju i kad

img
25. 01. 2025 12:08

IZBEGNI PAD, OSIGURAJ DOBITAK!

img
01. 04. 2025 05:00

DOKAZI U 133 DOKUMENTA DOVOLjNI ZA ISTRAGU ZLOČINA NAD SRBIMA? Može li naša zemlja da pokrene postupke o zverstvima u istočnoj BiH

img
01. 04. 2025 05:00

SFOR PRETUKAO SVEŠTENIKA SPC I NjEGOVOG SINA: Veroučitelj Aleksandar ostao invalid, a zločinci nekažnjeni 21 godinu

img
31. 03. 2025 22:01

Na današnji dan, 1. april

img
01. 04. 2025 05:00

NOVO LICE SVETITELjA BANATSKIH PORODICA: Narodni muzej u Kikindi izložio 14 obnovljenih ikona iz vlastite etnološke zbirke (FOTO)

img
25. 03. 2025 10:26

MLADOST Engobirani crep nove generacije i Energetski blokovi – provereni kvalitet uz 50 godina garancije!

img
01. 04. 2025 05:06

Danas treba da izbegavate OVE kućne poslove: Slavimo Svete mučenike Hrisanta i Dariju

img
01. 04. 2025 05:00

SUD OTPISAO LE PENOVU: Ne prestaju reakcije na osuđivanje liderke francuske nacionalne desnice

img
01. 04. 2025 05:00

ISKORISTITE DAN ZA LjUBAV Astro savet za 1. april: Trigon Venere donosi šansu za uvećanje zarade

img
28. 02. 2025 10:36

EKSKLUZIVNO Čuveni ekonomista Džefri Saks – „Srbija ima veliku šansu, da postane most, mesto povezivanja“

img
01. 04. 2025 05:00

Danas oblačno, povremeno sa pljuskovima: Jutarnja temperatura 8 stepeni

Komentari (0)