Omiljena tradicionalna sarma obavezan je sastojak prazničnih trpeza, a oko jednog sastojka već decenijama se lome koplja. Mnoge domaćice, naime u smesu za punjenje sarme dodaju i jaje, ali postoji i oni koji tvrde da jajetu u sarmi nije mesto. Za ovaj recept za sarmu star 40 godina kažu da je najbolji od svih i da ćete, kada ga jednom probate, samo po njemu i spremati ovo mnogima omiljeno jelo.
Kako biste napravili vrhunsku sarmu, isprobajte recept jedne jugoslovenske kuharice koji je star čak četiri decenije. Svi koji su ga probali, kažu da je fenomenalan te da je sarma naprosto neodoljiva i vrhunska.
SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

BAKLAVA ČIZKEJK Fenomenalna poslastica od koje će vam poći voda na usta, za sve prilike

AJMOKAC SA SPANAĆEM I PILETINOM Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, za ručak koji se pamti

NEODOLJIVI KOLAČ SA PISTAĆIMA Osvežavajući desert kao osmišljen za proleće, bićete oduševljeni
Sastojci za deset osoba:
- 600 grama mešanog mlevenog mesa,
- 20 većih listova kiselog kupusa,
- 100 grama crnog luka,
- 2 čena belog luka,
- 10 grama ljute paprike,
- peršun,
- 1 jaje,
- 200 grama pirinča,
- so,
- 300 grama naseckanog kiselog kupusa,
- 800 grama suhih svinjskih rebara,
- 1 decilitar jogurta
- Umak:
- 100 grama masti,
- 200 grama brašna,
- so,
- malo šećera,
- 1 do 2 komada ljute papričice,
- 200 grama sosa od paradajza
Priprema:
Od glavice kiselog kupusa odvojite veće listove i s njih skinute zadebljale delove i stavite ih na dasku. U mleveno meso dodajte naseckani luk (sirov ili pržen), beli luk, naseckani peršun, papriku, so i jaje kao i prethodno skuvan i oceđen pirinač. Sve dobro izmešati i namazati po listovima i uviti sarme.
Na dno posude stavite naseckani kiseli kupus, na njih stavite sarme i svinjska rebarca. Sve ponovo prekrijte naseckanim kupusom, prete bujonom ili vodom, poklopite i pustite da se sarme lagano kuvaju. Kad je sarma napola kuvana dodajte umak i kuhajte dok potpuno ne omekšaju. Sarme se moraju kuhati na laganoj vatri nekoliko sati.
Priprema umaka:
Pripremite umak od brašna i masti, dodajte crvenu papriku, sok od paradajza i supu od kostiju odgovarajuće gustoće. Posoliti i zasladiti po ukusu pa preliti preko sarme. Sos od paradajza prethodno razredite ukoliko je gust.

MAKSIM GORKI JE UŽIVAO U VRNJAČKOJ BANJI! Ruski pisac je bio oduševljen Srbijom i Srbima

Egipatski Maldivi – nikada povoljnije! Jutarnji polasci svake nedelje uz 299€ akontacije I čak do -10% popusta!

Henderson se vratio u Premijer ligu
Pronađen japanski razarač potopljen u Drugom svetskom ratu: Evo šta se nalazilo na njemu (VIDEO)

Neodoljiva ponuda! Nezaboravno beli pesak, tirkizno more afričkog Mediterana i All Inclusive već od 418€ – na samo dva sata leta od Vas!

POVRATAK U PREMIJER LIGU Henderson potpisao dvogodišnji ugovor sa Brentfordom

Zvanično predstavljen Jaguar koji je jedne zgrozio, a druge oduševio VIDEO

ZAVRŠEN POSAO Sjajni centar potpisao za Armani

Vlada više neće određivati cenu goriva: Šta to znači za vozače u Hrvatskoj

Trese se Ostrvo - Liverpul krenuo po Isaka: Na stolu 140.000.000 evra!

Preko 200.000 turista u najpopularnijoj srpskoj banji: Manifestacija privukla ljude iz celog sveta VIDEO

Zvezda putuje u Hrvatsku

Poznati prvi favoriti među imenima za maskote Expo 2027 Beograd

TOKOM SVETSKOG PRVENSTVA U VATERPOLU 3000 DINARA I 1500 FREE SPINOVA SAMO U ADMIRAL BETU

Casa Maiac – Upoznajte Kosmaj inspirisan Toskanom

Neodoljiva ponuda! Posetite Egipatske Maldive uz akontaciju od 99€ i čak do -12% popusta!
