Ako ne znate šta slatko da spremite za praznike, napravite mafine. Mafini sa bundevom će vas oduševiti. Preukusni su i idealni za hladne zimske dane.
Ima li išta lepše od mirisa bundevare ili pite s jabukama u hladnim zimskim danima. Osim pite, od bundeve možete napraviti preukusne mafine.
Mogu se napraviti na bezbroj načina
Na internetu se može naći ogroman broj recepata za mafine sa bundevom. Možete ih pravite od pirea (ispasirane pečene bundeve) ili od rendane bundeve, piše Lepota i Zdravlje. Možete im dodavati sušeno voće ili čokoladne mrvice – šta god volite.
Recept za mafine sa bundevom
Sastojci:
- 225 g običnog brašna
- 2 kašičice praška za pecivo
- 1 kašika mlevenog cimeta
- 100 g šećera u prahu
- 50 g smeđeg šećera
- 200 g pirea od bundeve (ispecite bundevu u rerni i ispasirajte je)
- 2 velika jaja
- 125 g putera, otopljenog
Priprema: Zagrejte rernu na 180 Celzijusa. Pomešajte brašno, prašak za pecivo, cimet i oba šećera u velikoj posudi. U bokalu umutite pire i jaja, pa dodajte suvim sastojcima sa otopljenim puterom. Mutite 1-2 minuta mikserom dok se svi sastojci ne sjedine. Sipajte smesu u kalup za mafine u koji ste prethodno stavili papirne korpice za mafine. Pecite u zagrejanoj rerni sve dok ne narastu i ne porumene. Ostavite da se potpuno ohlade pre služenja.