Naravno, u pozitivnom smislu. Već pri prvom zalogaju čeka nas poprilično iznenađenje koje razgaljuje nepce. Ako volite intenzivna čokoladna peciva, sigurno će vam se dopasti ovaj savet.
Pripremite testo za mafine kao i obično (u nastavku je nekoliko recepata) i sipajte ga u kalupe. Sada dolazi vrhunac. U svaki kolač treba staviti kocku čokolade. Čokoladu potpuno uronite u testo.
SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

NEODOLJIVI KOLAČ SA PISTAĆIMA Osvežavajući desert kao osmišljen za proleće, bićete oduševljeni

AJMOKAC SA SPANAĆEM I PILETINOM Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, za ručak koji se pamti

BAKLAVA ČIZKEJK Fenomenalna poslastica od koje će vam poći voda na usta, za sve prilike
Zahvaljujući ovoj maloj promeni, mafini imaju još bolji ukus. Važno je da se ovaj patent može primeniti ne samo na čokoladne mafine. I oni bez kakaoa u sastavu, ali sa kockom čokolade biće podjednako ukusni.
Zapamtite da su mafini mekani i vlažni zahvaljujući sadržaju masti. Ako smanjite njegovu količinu (želite da je malo smršate), može doći do oštećenja konzistencije. Bolje je jesti manje mafina savršenog ukusa nego peciva srednjeg kvaliteta.
A sada obećani recepti za mafine.
Mafini od banane
Sastojci
- 4 banane
- 350 g brašna
- 2 kašike praška za pecivo
- 1 jaje
- 1 šolja mleka
- pola šolje šećera
- pola šolje ulja
- vanilin šećer
Način pripreme
Uključite rernu i zagrejte je na 180 stepeni C. Oguljene banane narežite i stavite u duboku posudu. Dodajte ostale sastojke, počevši od mleka. Blendajte sve dok ne postane glatko. Testom napunite kalupe do 2/3 visine. Stavite mafine u zagrejanu rernu i pecite oko 30 minuta.
Prijatno!
Ako želite možete dodati kockice čokolade u vaše kolačiće.
BONUS VIDEO