Naravno, u pozitivnom smislu. Već pri prvom zalogaju čeka nas poprilično iznenađenje koje razgaljuje nepce. Ako volite intenzivna čokoladna peciva, sigurno će vam se dopasti ovaj savet.
Pripremite testo za mafine kao i obično (u nastavku je nekoliko recepata) i sipajte ga u kalupe. Sada dolazi vrhunac. U svaki kolač treba staviti kocku čokolade. Čokoladu potpuno uronite u testo.
Zahvaljujući ovoj maloj promeni, mafini imaju još bolji ukus. Važno je da se ovaj patent može primeniti ne samo na čokoladne mafine. I oni bez kakaoa u sastavu, ali sa kockom čokolade biće podjednako ukusni.
Zapamtite da su mafini mekani i vlažni zahvaljujući sadržaju masti. Ako smanjite njegovu količinu (želite da je malo smršate), može doći do oštećenja konzistencije. Bolje je jesti manje mafina savršenog ukusa nego peciva srednjeg kvaliteta.
A sada obećani recepti za mafine.
Mafini od banane
Sastojci
- 4 banane
- 350 g brašna
- 2 kašike praška za pecivo
- 1 jaje
- 1 šolja mleka
- pola šolje šećera
- pola šolje ulja
- vanilin šećer
Način pripreme
Uključite rernu i zagrejte je na 180 stepeni C. Oguljene banane narežite i stavite u duboku posudu. Dodajte ostale sastojke, počevši od mleka. Blendajte sve dok ne postane glatko. Testom napunite kalupe do 2/3 visine. Stavite mafine u zagrejanu rernu i pecite oko 30 minuta.
Prijatno!
Ako želite možete dodati kockice čokolade u vaše kolačiće.
BONUS VIDEO