Kombinacija ukusa u veoma dobrom punču pogodna je za božićno ili novogodišnje druženje. Isprobajte recept!
Punč od jabuke i burbona je odličan izbor za večernja druženja. Osnova je smeđi šećer i sirup od cimeta, koji možete napraviti unapred i čuvati u frižideru do nedelju dana. Priprema samog udarca je vrlo jednostavna; samo treba pomešati sve sastojke i dodati veliku količinu leda, piše Miss7.
Punč poslužite u čašama sa kolutovima narandže i štapićem cimeta. Uživajte!
Punč od jabuke i burbona
Sastojci - za sirup:
- 200 g smeđeg šećera
- 250 ml vode
- 2 štapića cimeta
Sastojci - za punč:
- 100 ml sirupa
- 500 ml burbona
- 1 l hladno ceđenog soka od jabuke
- 100 ml limunovog soka
- 100 ml soka od pomorandže
- 4 čaše (250 ml) leda
Postupak: Prvo prokuvajte sirup. Pomešati vodu, smeđi šećer i štapiće cimeta i držati na vatri dok ne provri. Smanjite vatru i kuvajte još 10 minuta, povremeno mešajući. Skinite sa vatre, uklonite cimet i ostavite da se sirup ohladi. Pomešajte sirup, burbon, sok, limunov sok i pomorandže u velikoj posudi. Ostavite da se ohladi sat vremena, a zatim procedite u činiju za punč. Dodajte sodu i led i sve dobro promešajte. Isecite tanke kriške pomorandže i stavite ih u punč. Poslužite odmah!
Bonus video: