Slatke male jelkice: Neodoljive, a priprema im nikad lakša, oduševiti će sve sladokusce!

Izvor: Ana Klikovac Vesti 15.12.2023 18:44 0

Na društvenim mrežama postoje razne varijante, a mi vam predstavljamo najjednostavniju...

jelke

Printscreen/Instagram/kellie_atkinson

Uvek se uzbudimo kada čujemo dve magične reči: desert i čokoladni krem. Čak i ako priprema ne zahteva previše vremena i truda, nama se još više dopada. Donosimo vam jednostavan recept za jelke od lisnatog testa čokoladnog krema, sa samo dva sastojka, koji su pravi hit na društvenim mrežama

Ako tražite super lak recept za praznične deserte, onda su ove jelke sa čokoladnim kremom prava stvar za vas. Naime, potrebna su samo dva sastojka, a priprema je toliko jednostavna da će zablistati i oni koji nisu najveštiji u pravljenju poslastica, piše Miss7. Povrh toga, ove slatke božićne jelke izgledaju veoma atraktivno! Na društvenim mrežama postoje razne varijante, a mi vam predstavljamo najjednostavniju...

SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

img

CRVENI ROLAT Neodoljivo predjelo koje prvo nestane sa slavske trpeze, a ukusa koji priča priče

img

SARME IZ RERNE Slasne i preukusne, postaće vaš novi omiljeni način spremanja

img

BAJADERA BOMBICE Omiljeni desert na drugačiji način, prste da poližete

 

 

Dakle, za jelke od čokoladnog krema potrebna su: vam dva komada razvaljanog, odmrznutog lisnatog testa i, naravno, čokoladni krem. Stavite jedan komad testa na radnu površinu, i jednostavno ga prekrijte čokoladnim kremom. Stavite još jedan komad testa na njega. Zatim isecite trake rezačem za picu. Presavijte trake da biste formirali božićno drvo i u svaku ubacite čačkalicu. Peći na 180 stepeni oko 15 minuta. Na kraju jelku možete ukrasiti šećerom u prahu i još malo čokoladnog krema.  

 

Bonus Najžena:

 

 

 

 

 

Komentari (0)