Sastojci
- 150 gr oraha
- 2 jaja
- 60 gr šećera
- vanilin šećer
- 200 ml mleka
- 100 ml ulja
- 270 gr brašna
- prašak za pecivo
- 10 kašika šećera
- 6 kašika vode
- 150 gr čokolade
- 10 kašika šećera
- 6 kašika vode
- 50 gr keksa
Priprema
Dobro umutite jaja i šećer. Postepeno dodajte šećer. Dodajte vanilin šećer, mleko i ulje. Dodajte brašno i prašak za pecivo. Promešajte ručno i stavite mlevene orahe.
Izlite u nauljen i pobrašnjen pleh i pecite biskvit na 180 C, oko 35 minuta.
Spremite glazuru: pomešajte 10 kašika šećera i 6 kašika vode, pa istopite šećer. Skloniti sa vatre. Dodati čokoladu, orahe i mlevene kekse. Promešati.
Izliti preko biskvita, posuti seckanim orasima, ohladiti i servirati.