Za popse
- 300 g mlevenog keksa
- 200 g margarina
- 200 g šećera u prahu
- 8 kašika soka od narandže
Za glazuru
- 300 g čokolade za kuvanje
- 2 kašike ulja
Za ukras
- po želji kokos, šarene mrvice, čokoladne mrvice, mleveni orasi...
- po želji ukrasne slamčice, štapiće za ražnjiće...
Priprema
Pomešajte mleveni keks i šećer u prahu, sjedinite pa im dodajte rastopljen margarin. Mikserom sve sjedinite da ne ostanu grudvice od margarina. Postepeno dodajte sok od narandže i rukama dobro sjedinite smesu. Od pripremljene smese oblikujte kuglice iste veličine, veličinu odredite sami po svojoj želji. Kuglice staviti u zamrzivač na 15-ak minuta.
Čokoladu izlomite na kocke, dodajte ulje pa otopite na pari. Vrh slamčice ili štapića umočite u čokoladu pa ubodite u kuglice i opet ostavite 15-ak minuta da se stegnu u zamrzivaču. Nakon toga svaku kuglicu umočite u čokoladu, malom kašičicom skidajte višak i sacekajte malo da se višak ocedi. Odmah ukrasite mrvicama, zvezdicama, kokosom, mlevenim orasima... Slamčice zabodite u stiropor i ostavite u frižideru do služanja.
SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

NEODOLJIVI KOLAČ SA PISTAĆIMA Osvežavajući desert kao osmišljen za proleće, bićete oduševljeni

BAKLAVA ČIZKEJK Fenomenalna poslastica od koje će vam poći voda na usta, za sve prilike

AJMOKAC SA SPANAĆEM I PILETINOM Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, za ručak koji se pamti
BONUS VIDEO