Šampita sa breskvama: Kremasti kolač koji se lako pravi i smaže za ČAS

Andrea Orlandić Vesti 03.08.2021 14:40 0

Voćne kolače svi vole, još kad su sočni i kremasti, garantovano će svi biti zadovoljni

šampita

Shutterstock

Obavezno probajte ovo kremasto i voćno zadovoljstvo, jer ćete sigurno "olizati" tanjir i tražiti repete. 

Potrebno je:

SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

img

BAKLAVA ČIZKEJK Fenomenalna poslastica od koje će vam poći voda na usta, za sve prilike

img

AJMOKAC SA SPANAĆEM I PILETINOM Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, za ručak koji se pamti

img

NEODOLJIVI KOLAČ SA PISTAĆIMA Osvežavajući desert kao osmišljen za proleće, bićete oduševljeni

Za koru: 7 žumanca, 7 kašika šećera, 7 kašika mleka, 7 kašika brašna, 1 kesica praška za pecivo 

Za fil: 7 belanca, 7 kašika šećera, 500 g breskva
Za sirup: 200 g šećera, 100 ml vode

Priprema:

Za koru umutite žumanca sa šećerom, pa dodajte ostale sastojke i umutite kompaktnu smesu. Sipajte je u veći pleh obložen papirom za pečenje i pecite na 180 stepeni oko 20 minuta.

Skuvajte šećer i vodu da dobijete sirup. Umutite belanca, pa kada dobijete čvrst sneg, lagano sipajte sirup uz stalno mešanje.

Iseckajte breskve što sitnije, pa ih dodajte u fil, promešajte, pa nafilujte koru. Stavite šampitu u frižider da se dobro ohladi i stegne.

Komentari (0)