Stižu mrazevi, spremite muškatle na sigurno: Ovaj trik obećava da će cvetne lepotice biti bujne i sledeće godine

Slobodanka Ćorić Vesti 20.11.2023 11:58 0

Ako živite u malom stanu i nemate dovoljno prostora da postavite sve posude sa muškatom, koristite trik koji koriste uzgajivači

muškatle

Shutterstock

Svoje omiljeno cveće lako možete sačuvati do sledećeg proleća Muškati su omiljeno baštensko cveće u većini domova. Lako se uzgajaju, otporne su i mesecima su ukrašene raskošnim cvećem. Da bi geranijum preživeo zimu, pre prvih mrazeva treba ih orezati na oko 20 centimetara i ručno ukloniti uvele listove i cvetove.

Posude i saksije sa muškatom postavite u dobro osvetljenu prostoriju u kojoj temperatura neće prelaziti deset stepeni. Da biste sačuvali energiju biljaka tokom jeseni i zime, uklonite mlade izdanke sa njih, jer je i muškatu potrebno nekoliko meseci da se odmore i skupe snagu za novo cvetanje.

Zalivajte ih jednom u dvadesetak dana, tek toliko da se zemlja na površini ne osuši sasvim. Ako živite u malom stanu i nemate dovoljno prostora da postavite sve posude sa muškatom, koristite trik koji koriste uzgajivači. Odrežite vrhove bez cvetova i stavite ih u revitalizirajući hormon koji stimuliše razvoj vena, a zatim posadite reznice u veću saksiju ili sadilicu i stavite je blizu izvora svetlosti. U proleće presadite reznice u saksije i uživajte u bujnom cveću do jeseni.

 
Komentari (0)
Loading