Postoje mnogi naučni dokazi o koristima ovsene kaše za zdravlje. Daje energiju jer je bogata vlaknima i proteinima, snižava pritisak i holesterol, reguliše šećer u krvi, poboljšava varenje, podstiče mršavljenje, piše „Healthline“.

Shutterstock
Verovatno je zbog toga popularna širom sveta i jede se za doručak. Ali ne ona koja se kupuje gotova u kesici, već treba kupiti samo ovsene pahuljice i sami napravite kašu. Samo tako je zdrava, jer neće biti puna šećera i aditiva koji se dodaju u onu gotovu radi poboljšanja ukusa.
SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

AJMOKAC SA SPANAĆEM I PILETINOM Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, za ručak koji se pamti

NEODOLJIVI KOLAČ SA PISTAĆIMA Osvežavajući desert kao osmišljen za proleće, bićete oduševljeni

BAKLAVA ČIZKEJK Fenomenalna poslastica od koje će vam poći voda na usta, za sve prilike
U 200 ml jogurta ili mleka dodajte 4-5 kašika ovsenih pahuljica i jednu bananu ili šaku zaleđenog bobičastog voća. Po želji možete dodati i mleveni, susam i cimet.