Postoje mnogi naučni dokazi o koristima ovsene kaše za zdravlje. Daje energiju jer je bogata vlaknima i proteinima, snižava pritisak i holesterol, reguliše šećer u krvi, poboljšava varenje, podstiče mršavljenje, piše „Healthline“.

Shutterstock
Verovatno je zbog toga popularna širom sveta i jede se za doručak. Ali ne ona koja se kupuje gotova u kesici, već treba kupiti samo ovsene pahuljice i sami napravite kašu. Samo tako je zdrava, jer neće biti puna šećera i aditiva koji se dodaju u onu gotovu radi poboljšanja ukusa.
SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

CRVENI ROLAT Neodoljivo predjelo koje prvo nestane sa slavske trpeze, a ukusa koji priča priče

BAJADERA BOMBICE Omiljeni desert na drugačiji način, prste da poližete

SARME IZ RERNE Slasne i preukusne, postaće vaš novi omiljeni način spremanja
U 200 ml jogurta ili mleka dodajte 4-5 kašika ovsenih pahuljica i jednu bananu ili šaku zaleđenog bobičastog voća. Po želji možete dodati i mleveni, susam i cimet.