Sredite ormar za samo 30 minuta: Sve smo precizno izračunali, stavite zimsku odeću napred i bacite ono što ne nosite, ne odlažite više!

Vesti 12.11.2023 11:47 0

Pravo je vreme da sredite ormar, jer su stigli hladni dani i treba toplu odeću složiti napred. Ako to želite već neko vreme da uradite, a nikako da odvojite vreme, pomoću ovih trikova ćete ormar savršeno organizovati za pola sata.

žena

Shutterstock

1 minut - pripremite kese

Smatra se da većina ljudi ne nosi 60% stvari iz svog ormara. Zato pripremite dve veće kese za đubre u koje ćete staviti odeću za bacanje i poklanjanje. Ono iznošeno bacite, a odeću koju ste nekoliko puta obukli poklonite nekome ili odnesite u Crveni krst. Ako ste neodlučni, pozovite prijateljicu da vam pomogne u tome. Za to vreme možete da pijete kafu i lepo se ispričate.

žena

Shutterstock

 

3 minuta - izvadite sve

Svu odeću koju vadite iz ormara stavljajte na krevet onako kako je u ormaru razvrstana – majice sa kratkim rukavima na jednu gomilu, pantalone na drugu, džemperi na treću. Isto vadite i odeću koja je na ofingerima. Tako će vam biti preglednija kada budete odlučivali šta ćete da bacite.

3 minuta - obrišite ormar

Pošto ste ispraznili ormar (izvadite i sve ofingere, kutije i nesesere), obrišite prašinu pre nego što vratite stvari. Sve police, vrata i stranice ormara unutra prebrišite krpom i vodom u koju ste sipali nekoliko kapi eteričnog ulja lavande. Ormar će lepo mirisati, a moljci mu neće ni prići.

žena

Shutterstock

 

3 minuta - razmislite o načinu slaganja

Odeća koju trenutno nosite, sada je to zimska, treba vam bude nadohvat ruke. Složite je u prvi red kada se otvori ormar. Letnju odeću stavite pozadi. Napred treba da bude i ono što najčešće nosite – na primer, veš i čarape. Ako vam je ormar bio tako sređen, samo vratite stvari na mesto. Ako nije, promenite raspored.

15 minuta - pregledajte stvari

Ovo sigurno može da potraje više od 15 minuta, ali ako to radite svake sezone, ići će mnogo brže. Uzimajte jednu po jednu stvar i odlučite da li da je vratite u ormar ili bacite. Uzmite u obzir da li vam je taman, da li ste je nosili prethodnih godinu dana, da li ćete je srediti (ako je pukao šav ili rajsferšlus). Ne vraćajte stvar u ormar ako je odgovor na bilo koje pitanje “ne”. Stvari stavljajte u ormar po vrstama – pantalone na jednu gomilu, majice na drugu, džempere na treću i tako redom.

ormar

Shutterstock

 

4 minuta - udarite glanc

Kada sve stvari vratite u ormar, sredite gomile. Na police ređajte odeću po vrstama i vertikalno, jer će se tako manje gužvati i lakše ćete naći ono što vam treba. Ako na policama držite i sitnije stvari, poput veša i čarapa, najbolje je da ih stavite u posebne kutije. Kada je reč o odeći koja se veša, na levu stranu stavite tamniju i dužu, a na desnu najsvetliju odeću.

1 minut - odnesite kese

Zavežite kese u koje ste stavili odeću koju ćete baciti i pokloniti i odnesite ih u kola ili ako ne vozite, stavite ih kod ulaznih vrata. Tako se neće još danima vući iz ćoška u ćošak kuće.

 

BONUS VIDEO:

 

@najzena.rs Da li više nosite štikle ili ravnu obuću? 👠👟 Pišite nam u komentarima 👇🏻 #najzena #zena #fyp #fypシ #foryou #foryoupage #fypシ゚viral #stikle ♬ original sound - Najzena.rs

 

Komentari (0)
Loading