Izbacite ove stvari iz kuće: Donose nesreću i blokiraju protok energije, evo kako da podignete vibracije

Vesti 01.11.2023 18:18 0

Ovih 5 principa će vratiti balans u vaš dom...

Dnevna soba

Shutterstock

Feng šui, kao umetnost uređenja prostora, koristi i razne dekorativne predmete za uspostavljanje novih energetskih tokova i preusmeravanje i aktiviranje energije.

U tu svrhu, jedan od veoma jednostavnih načina je da svoj dom ukrasite umetničkim slikama i predmetima koji imaju simboliku u skladu sa principima 5 elemenata i orijentacije prema stranama sveta. Preporučujemo ono što je blisko vašim navikama i psihologiji, pa svoj prostor opremite dekoracijama i slikama koje će uliti pozitivnu energiju i vizuelno podstaći ukućane da se bolje osećaju u prostoru.

Šta izbaciti?

Kada umetnik stvara sliku, svoja osećanja prenosi na platno. On bira temu, paletu boja, raspoređuje predmete na slici, onako kako se oseća u datom trenutku. Zato kroz umetničko platno možemo sagledati stvarno stanje ličnosti umetnika i osetiti njegove emocije. Zato svaka slika izaziva emotivnu reakciju kod onih koji je posmatraju.

Dnevna soba

Shutterstock

 

 

Dakle, analizirajte šta imate na zidovima i ako su to motivi koji podstiču agresiju, tugu i nelagodu, čak i ako su vredni pokloni, odmah ih uklonite. Pokušajte da se povežete sa njima.

Veliko „NE“:Maske afričkih plemena, bilo kakvo oružje, plišane životinje, slonove kljove, slike i fotografije rata, tuge, agresije i nasilja, aranžmani od suvog i plastičnog cveća i bilo čega što podseća na propadanje i smrt – odmah uklonite sa zida.

Šta je najbolje staviti na određene zidove?

Preporučujemo vam da slikama prvenstveno ukrasite dnevni boravak i trpezariju, a pri postavljanju slika u spavaćoj, radnoj i dečijoj sobi budite oprezni.

Jedan od veoma dobrih pokretača energije je ulazni hodnik, gde odmah sa vrata treba da vidite lepo osvetljene slike sa pozitivnim vibracijama, slike dobrodošlice.

beba

Anna Grigorjeva / Panthermedia / Profimedia

 

 

Dečije sobe treba pažljivo opremiti i proceniti da li neki likovi iz crtanih filmova podstiču decu na agresiju, bez obzira koliko su slatki predstavljeni i osmišljeni. Dobre mape, slike prirode, životinja (npr. paun, lav, tigar, jelen, slon, kornjača, petao, zmaj), slike cveća, ptica, srećne porodične fotografije...

Postavite motive koji vas opuštaju u spavaćoj sobi. Nećete pogrešiti ako postavite slike sa detaljima prirode, cveća, ptica, voća... 

Dokazani energetski aktivatori

Kada se ozbiljnije posvetite ovim pitanjima opremanja i dekoracije vaših zidova, a imate određeni cilj koji želite da ostvarite, onda možete pronaći kombinacije koje vam odgovaraju, a dodatno imati motive koji su dokazani aktivatori energije u prostoru. .

Tada možete namerno postaviti simbole zaštite: slike lavova, tigrova, božanstava, svetaca...

Za prosperitet i dugovečnost postavite slike bambusa, bora, jelena, kornjače.

kornjača

pixabay

 

 

Simboli za podsticanje ugleda i statusa su feniks, paunovo pero, petao.

Za napredak u karijeri, poslu, za prosperitet i novac: grafike sa novcem, slike bambusa, šume, zmaja, cvetni motivi sa orhidejama, ljiljanima, slike jata riba ili vodopada...

Za uspeh u ljubavnom životu, pronalaženje partnera, održavanje harmonične i dugotrajne veze, slike parova u zagrljaju, romantični aranžmani sa ružama, božurima, orhidejama, slike para kao što su par riba, jabuka, preporučuje se par golubova.

Slike svetaca, statue i slike božanstava

Držite takve slike i statue na istočnom zidu dnevne sobe. Prema vastu tradiciji, koja je preteča feng šuija, prema ovim slikama treba se odnositi sa velikim poštovanjem i izbegavati da nam stopala budu okrenuta prema njima dok sedimo ili ležimo.


Dakle, birajte samo ono što vam odgovara i odgovara vašem psihološkom profilu, bez obzira na to koliko je popularno ili preporučeno. Nemojte preterivati jer sve ima svoju meru, a cilj je balans u prostoru.

Ako vam neko pokloni neki predmet ili sliku koja vam se ne sviđa, znajte da su to stvari koje nemate obavezu da stavljate na svoje zidove, jer neki energetski zapisi mogu da izazovu disharmoniju sa vama, piše Sensa.hr.

Aktiviranje pojedinih sektora
  • Uopšteno govoreći, za segmente na istoku gde vlada element drveta, na slikama bi trebalo da bude puno zelenila, drveća, cveća, izlaska sunca, porodičnih fotografija, jer to podstiče razvoj i harmoniju u porodici.
  • Na zapadnom i severozapadnom zidu, koji podstiče kreativnost i prijateljstvo, mogu se postaviti motivi jezera, jeseni, žitnih polja, slike neba sa oblacima.
  • Na severu, koji je zaslužan za razvoj karijere, najbolji prikazi mora, vodopada, fontana, zatim zimski pejzaži, tamne boje sa talasastim oblicima.
  • Jugozapadni sektor, koji simbolizuje odnose, može se obogatiti romantičnim fotografijama, motivima u kojima dominira ženstveni princip, slikama parova u zagrljaju, motivima bašte sa cvećem, slikama u pastelnim nijansama i zemljanim bojama.
  • A severozapad, koji karakteriše element Zemlje, može biti inspirisan slikama planina, možete staviti mapu sveta, fotografije svetaca i božanstava koje vas podstiču na razmišljanje, na unutrašnji razvoj i duhovnost.
  • Jug je povezan sa elementom Vatre i predstavlja sektor ugleda i časti, pa ga je najbolje opremiti slikama vatrenih boja, odnosno žute, narandžaste, crvene. Motivi mogu biti letnji pejzaži sa puno sunca i svetlosti, slike pauna ili petlova...


Bonus video:

 

@najzena.rs Fitnes instruktorka @fitnes_si_ti svakoga dana čitaocima portala Najzena.rs preporučuje po jednu vežbu, koja će im pomoći da se u startu dana osećaju opušteno i urade nešto dobro za svoje zdravlje.Pridružite nam se svakog jutra u 10 časova kako bismo zajedno vežbali i na najbolji moguči način započeli novi dan ❤P.S. Prva vežba vas već očekuje na našem portalu 😃 #fitness #trening #najzena #tiktokserbia🇷🇸 #trend #fyp #najzenasrbije #mrsavljenje #mrsavljenjebezdijete #tiktokserbia ♬ original sound - Najzena.rs

 

 

Komentari (0)
Loading