Ako želite pun novčanik, napravite ove promene: Feng šui saveti za privlačenje bogatstva u vaš dom

Olja Jelić Vesti 17.10.2023 22:20 0

Postoji nekoliko Feng Šui pravila koja bi trebalo poštovati kako biste omogućili dotok novca u vaš dom

Dnevna soba

Shutterstock

Feng šui je drevna kineska veština i učenje koje poručuje da se pojedini aspekti života mogu unaprediti  ili unazaditi u zavisnosti od rasporeda stvari u prostoru.

Tako, na primer, ako želite da ojačate finansijsku situaciju, u svom životnom prostoru bi trebalo da napravite određene izmene.

Voda

- Cevi koje cure znak su da vam novac izmiče iz ruke - kaže savetnica za feng šui Karen Rauč Karter.

Da biste pojačali svoj bankovni račun, obavezno bi trebalo da popravite sve pokvarene cevi u kući, ali i da se rešite sve vode koja duže vreme stagnira – na primer, da promenite vodu u vazama za cveće.

- Izbegavajte izlaganje likovnih dela s elementima vode u spavaćoj sobi i ne postavljate ogledala na mestima višim od vašeg nosa - savetuje još ekspertkinja za feng šui.

Unesite više biljaka

 - Da biste prosperirali u životu, važno je da u svom domu kreirate živahan, zdrav i inspirišući prostor bez nereda - upozorava ekspertkinja za feng šui Lora Benko. Naime, nered smeta slobodnom protoku energije, zbog čega se ukućani ulenje.

Dom

Shutterstock

 

Životnu snagu najbolje bi bilo da ojačate biljkama i cvećem, ali i redovnim provetravanjem svih prostorija. Fontane su simbol novca i bogatstva, pa razmislite o ovom ukrasu.

Dekorišite prostor bojama bogatstva

Boja može imati veliki uticaj na vaše raspoloženje. Crvena se smatra vrlo moćnom bojom, pa ne čudi što slavne osobe hodaju upravo po tepisima ove boje kad idu na premijere filmova.

Želite li da privučete novac u svoj život, dekorišite u crvenoj, zelenoj i ljubičastoj boji, koja garantuje više bogatstva.

Ali, postoji izuzetak. Ako ne podnosite crvenu, zelenu ili ljubičastu boju, one neće "upaliti" kao sredstvo za privlačenje novca u vašem životu. Feng šui se ne ogleda samo u raspodeli predmeta, već i u skladnoj ravnoteži između vas i prostora u kojem boravite.

Čista kuhinja

 - Vaša kuhinja je direktno povezana s vašom mogućnošću da privlačite novac - kaže konsultantkinja Suzan Mecger. Važno je da održavate ostavu i frižider, držite ih organizovanim, kao i punim sveže hrane.

Kuhinja

Shutterstock

 

Šporet mora da bude čist, a svaka ringla da radi ispravno. Na kraju, ako želite da pojačate svoju finansijsku situaciju, pobrinite se da sto za jelo uvek bude besprekorno čist.

Rešite se starih stvari

Da biste zaradili novac, nekad se morate rešiti starih stvari koje nikada ne koristite u domu. Na primer, sigurno u nekim kutijama čuvate stare daljinske upravljače, odeću u koju više ne možete stati i slične predmete koji ne služe nikome.

Ako nešto ne koristite, verovatno vam to nije ni važno niti vam je potrebno.

Čišćenje ormara

Shutterstock

 

Kreirajte slobodno mesto u domu i osnažite ulaz nove energije koja će vam doneti prosperitet.

Ove promene će učiniti čuda za vašu ličnu energiju, osećaćete se fantastično i bićete dovoljno fokusirani na to da privučete ono što želite!

 

 

 

Komentari (0)
Loading