Direktor slavnog brenda otkriva: Farmerke se peru tek kad postanu zaista "gadne", ali samo ovako

Slobodanka Ćorić Vesti 16.10.2023 12:35 0

On objašnjava da to znači da farmerke stavi pod tuš i da ih prekrije sapunom na isti način kao što prekriva svoje telo tokom tuširanja

Direktor slavnog brenda otkriva: Farmerke se peru tek kad postanu zaista "gadne", ali samo ovako

Profimedia

Direktor poznatog modnog brenda "Levis", Čip Berg, ne tako davne 2014. godine napravio je pravu pometnju među kupcima kada je rekao da farmerke ne treba da se peru. Samo iz jednog razloga - kako bi zadržale svoj sjaj i kvalitet.

Kada je reč o džinsu večito se javljaju različite dileme. Da li je potrebno da ih peremo jedanput nedeljno ili kada sami procenimo da im je vreme za veš mašinu ili treba da ih bacimo na pranje odmah posle prvog nošenja?

Dilemu koliko često bi trebalo da peremo farmerke razrešio je prvi čovek Levisa - Čarls Berg. Iako je te 2014. pokrenuo opštu pometnju vezanu za pranje džinsa, on je nedavno u intervjuu za CNBC objasnio da je pogrešno tada shvaćen.

"Nikad nisam rekao da ne perete farmerke", pojasnio je Čarls Berg u razgovoru za CNBC. Naime, Berg još uvek ne koristi mašinu za pranje veša da bi očistio teksas.

"Pravi ljubitelji teksasa, ljudi koji zaista vole svoj džins, reći će vam da ga nikada ne stavljate u mašinu za pranje veša. Dakle, to je ono što ni ja ne radim", dodao je.

"Ako mi padne malo karija na farmerke, očistiću ga. Ali ja ću ga očistiti na mestu. A ako postanu zaista gadne, znate, ako sam se znojio ili nešto slično, a one postanu stvarno odvratne, opraću ih pod tušem", rekao je.

On objašnjava da to znači da farmerke stavi pod tuš i da ih prekrije sapunom na isti način kao što prekriva svoje telo tokom tuširanja.

"Pranje farmerki je u stvari veliki deo ugljeničnog otiska odeće. Industrija teksasa troši mnogo vode na proizvodnoj strani, ali i broj puta koji potrošači peru svoje proizvode takođe igra ulogu", objašnjava on podsećajući na brigu o našoj okolini.

 

 

Komentari (0)
Loading