Novac će početi da dolazi: Stavite ovo pod tepih i spasite se bede

Slobodanka Ćorić Vesti 09.10.2023 10:26 0

Nakon zalaska sunca nije preporučljivo prenositi novac iz ruke u ruku, inače možete postati siromašniji. Bolje je da stavite novac na sto ili čak da ga bacite na pod, da ga podigne onaj kome ga date

Kuća

Pexels

Stara narodna verovanja koja mnogi i danas praktikuju. Da bi u životu sve teklo glatko, sačekajte mlad mesec i premestite nameštaj po kući. Nikada ne bacajte napola pojedene komade hleba ako ne želite da izgubite sreću. Komadiće hleba, čak i pokvarene i osušene, ne treba bacati, inače će bogatstvo napustiti kuću. Bolje je nahraniti životinje ili ptice.

Ako vas je sreća napustila, potrebno je da sipate so na sve prozorske daske u kući. I neka leži dok se sreća ne vrati. Nakon toga, so je potrebno pomesti (ne smete je dirati rukama), staviti je u kesu i odneti dalje od kuće, gde ćete je zakopati. Ako se spotaknete o desnu nogu, to znači da je nevolja blizu.

Da biste to izbegli, potrebno je tri puta da udarite desnom nogom o zemlju i kažete: „Idi u zemlju nevolje, daleko od mene“. Ako se spotaknete o levu nogu, to obećava sreću. Ako vas je novčana sreća napustila, stavite malu količinu mahovine ispod tepiha u vašoj kući, novac će početi da dolazi. Zaduživanje i pozajmljivanje, kao i brojanje novca, moguće je samo do podneva. Ako to uradite uveče, onda nećete imati novca.

Ako želite da poklonite nekome novčanik, obavezno u njega stavite novčanicu ili novčić – tada će vaš poklon doneti dobro onome kome ga poklonite, a novac će biti u njegovom novčaniku. Da, i vaše blagostanje će rasti. Nakon zalaska sunca nije preporučljivo prenositi novac iz ruke u ruku, inače možete postati siromašniji. Bolje je da stavite novac na sto ili čak da ga bacite na pod, da ga podigne onaj kome ga date. Ne bi trebalo da stavljate ključeve ili šešir na sto, ili sedite na stolu - ovo predskazuje siromaštvo.

Ako se ogledalo razbije u kući, da biste izbegli nevolje, operite njegove delove vodom i zakopajte ih u zemlju. Ako u prostoriji u kojoj visi ogledalo, nekome duže vreme nije dobro, ili se tu potukao, ili se desila neka nevolja, ogledalo se mora obrisati svetom vodom.

Nikada ne ostavljajte nož zaboden u hleb ako ne želite da znate siromaštvo, glad i oskudicu. Novac koji ste dobili za kusur pri kupovini soli ili hleba ni u kom slučaju nemojte davati siromašnima – inače se možete naći u siromaštvu. Takođe, nemojte davati poslednji račun koji vam je ostao u novčaniku. Nakon što nabavite novi novčanik, stavite skupoceni zlatni nakit tamo na neko vreme. Tada će doći bogatstvo i veliki novac.

 


 

 

Komentari (0)
Loading