Mirisaće kao nove: Uklonite smrad iz obuće jeftinim sastojcima iz kuhinje i neće vas biti sramota da se izujete u gostima!

Vesti 03.10.2023 13:45 0

Vremenom obuća može da dobije neprijatan miris, posebno ako su vam stopala sklona znojenju. Ne očajavajte, postoje jednostavna rešenja da taj miris neutrališete.

obuća

Shutterstock

Pre nego što počnete s primenom ovih trikova, pobrinite se da obuća bude suva. Ako je vlažna od nošenja, vežbanja ili kiše, prvo je napunite zgužvanim novinama da upiju vodu i sačekajte da se osuši.

Soda bikarbona

Napunite pola stopala dve čarape sodom bikarbonom, zavežite ih na vrhu i ubacite po jednu čarapu u svaku cipelu ili patiku. Ostavite da stoji preko noći. Ujutru obuća neće neprijatno mirisati.

soda bikarbona

Shutterstock

 

Alkohol

Da biste se rešili bakterija i gljivica koje uzrokuju smrad, poprskajte unutrašnjost obuće medicinskim alkoholom (70%). Uradite to uveče i ostavite da deluje preko noći.

Recept za sprej

Napravite prirodno sredstvo za uklanjanje neprijatnih mirisa. Odlično je za obuću koja ne može da se operete u veš mašini. Pomešajte  ½ šolje vode, ½ šolje belog sirćeta i 5 kapi eteričnog ulja čajevca u bočici sa raspršivačem. Isprskajte unutrašnjots obuće uveče i ostavite tokom noći. Ujutru će biti dezinfikovana i mirišljava.

Komentari (0)
Loading