Od količina u ovom receptu dobićete 1 kg džema, odnosno dve manje tegle. Smokve obrišite krpom i odsecite stabljiku. Ne morate ih ljuštiti, jer će kožica džemu dati bolju strukturu.
Sastojci:
SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

NEODOLJIVI KOLAČ SA PISTAĆIMA Osvežavajući desert kao osmišljen za proleće, bićete oduševljeni

AJMOKAC SA SPANAĆEM I PILETINOM Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, za ručak koji se pamti

BAKLAVA ČIZKEJK Fenomenalna poslastica od koje će vam poći voda na usta, za sve prilike
2 kg smokava
350 g šećera
2 vanilin šećera
Sok od 1 limuna
Rendana kora jednog limuna
Priprema:
Kuvajte isečene smokve i šećer u dubokoj šerpi 45 minuta. Dodajte vanilin šećer, limunov sok i koricu i dobro promešajte. Vrući džem sipajte u čiste tegle, zatvorite ih poklopcem i okrenite ih naopačke. Ostavite da tako stoje 24 sata.