Domaće je najlepše: Starinski recept za džem od smokava bez konzervansa koji se brzo pravi!

Vesna Vukadinović Vesti 23.09.2023 14:10 0

Džemovi su omiljeni deo slatke zimnice, a džem od smokava nije izuzetak. Lako se priprema, pa nećete dugo biti pored šporeta.

džem

Shutterstock

Od količina u ovom receptu dobićete 1 kg džema, odnosno dve manje tegle. Smokve obrišite krpom i odsecite stabljiku. Ne morate ih ljuštiti, jer će kožica džemu dati bolju strukturu.

Sastojci:

SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

img

NEODOLJIVI KOLAČ SA PISTAĆIMA Osvežavajući desert kao osmišljen za proleće, bićete oduševljeni

img

AJMOKAC SA SPANAĆEM I PILETINOM Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, za ručak koji se pamti

img

BAKLAVA ČIZKEJK Fenomenalna poslastica od koje će vam poći voda na usta, za sve prilike

2 kg smokava

350 g šećera

2 vanilin šećera

Sok od 1 limuna

Rendana kora jednog limuna

Priprema:

Kuvajte isečene smokve i šećer u dubokoj šerpi 45 minuta. Dodajte vanilin šećer, limunov sok i koricu i dobro promešajte. Vrući džem sipajte u čiste tegle, zatvorite ih poklopcem i okrenite ih naopačke. Ostavite da tako stoje 24 sata.

Komentari (0)