Recept kakav još niste isprobali: Kisele paprike bez konzervansa, savršena i zdrava zimnica

Slobodanka Ćorić Vesti 11.09.2023 17:29 0

Kisele paprike se mogu pripremati na različite načine. Brzo kišeljenje uz pomoć sirćeta je uobičajeno.

Recept kakav još niste isprobali: Kisele paprike bez konzervansa, savršena i zdrava zimnica

Shutterstock

Ukoliko se ne želi koristiti neki od neprirodnih konzervanasa, tegle napunjene paprikama se prethodno pasterizuju. Povrće treba da je zdravo, svježe bez znakova oštečenja. Pribor i posude/tegle, poklopci i ostalo posuđe moraju biti perfektno čisti.

Zato smo za vas pripremili recept za kisele paprike u tegli, a najbolje od svega je to što su bez konzervansa.

Od navedenih sastojaka dobićete tri tegle kiselih paprika.

Sastojci:

  • 1,5 kg mesnatih crvenih paprika
  • 3 čena belog luka
  • 3 kašičice soli
  • 12 kašičica šećera
  • 12 kašičica sirćeta
  • 1 l ključale vode
  • biber u zrnu
  • peršun

Priprema:

Paprike operite, pa ih očistite od semenki i drški, pa ih uspravo isecite na listiće. U čiste tegle, uspravno ređajte papriku.

Beli luk isecite sitno.

Kada napunite teglu, dodajte malo belog luka, bibera u zrnu i peršuna. U svaku teglu stavite po jednu kašičicu soli i po četiri kašičice šećera.

U svaku teglu sipajte po četiri kašičice alkoholnog sirćeta. Paprike prelijte ključalom vodom, sve do vrha.

Tegle dobro zatvorite čistim poklopcima, pa ih stavite u hladnu rernu na 90 stepeni i ostavite tako 90 minuta.

Posle 90 minuta isključite šporet, pa ostavite zimnicu da prenoći u šporetu.

Sutradan, paprike su spremne za jelo.

Komentari (0)
Loading