Od ovog testa možete praviti podlogu za picu, slatke i slane kiflice, lepinjice, mini-pice, ali i sve drugo što vam padne na pamet.
Kad ga umestite, odvojite koliko vam treba, a ostatak stavite u plastičnu kesu i u frižider.
SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

AJMOKAC SA SPANAĆEM I PILETINOM Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, za ručak koji se pamti

BAKLAVA ČIZKEJK Fenomenalna poslastica od koje će vam poći voda na usta, za sve prilike

NEODOLJIVI KOLAČ SA PISTAĆIMA Osvežavajući desert kao osmišljen za proleće, bićete oduševljeni
Ako ga ovako čuvate „ludo“ testo može da stoji i do 7 dana, a podjednako će biti mekano kao kada ste ga tek umesili.
Najbolji deo je što ga možete koristiti da napravite skoro sve – picu, kiflice, hleb, lepinje, krofne…
Potrebno je:
- 400 ml mleka
- 2 kašike šećera
- kockica kvasca
- 1 kg glatkog brašna
- 1 prašak za pecivo
- 200 ml jogurta
- 3 kašike ulja
- 2 jaja
- 1 kašika soli
Priprema:
U manjoj činiji zagrejte 400 ml mleka sa dve kašike šećera. U to dodajte svež kvasac i sačekajte da naraste. U činiju stavite 1 kg glatkog brašna, prašak za pecivo, 200 ml tečnog jogurta, 3 kašike ulja, 2 jaja i kašiku soli. Sve dobro izmešajte, pa dodajte nadošao kvasac.
Kada ste sve izmešali i napravili testo, stavite u nauljenu posudu, poklopite i čuvajte u frižideru. Pre upotrebe, izvadite testo da malo odstoji na sobnoh temperaturi.
Za picu uzmite testa koliko vam je potrebno, pa ga razvaljajte i prelijte po želji. Ako želite da pravite kiflice, testo podelite na dva dela i svaki razvaljajte u kružni oblik i isecite na osam delova.